Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Janja Garnbret navdušila tudi v Kopru

Koroška plezalna šampionka je tudi na domači tekmi za svetovni pokal v težavnosti slavila zanesljivo zmago.
Janja Garnbret je bila razred zase tudi v Kopru. FOTO: Blaž Samec/Delo
Janja Garnbret je bila razred zase tudi v Kopru. FOTO: Blaž Samec/Delo
7. 9. 2024 | 22:00
7. 9. 2024 | 22:26
1:54

Slovenska plezalna šampionka Janja Garnbret je uprizorila novo imenitno predstavo. Dvakratna olimpijska prvakinja je slavila novo zanesljivo zmago, potem ko je na navdušenje številnih gledalcev z vsemi tekmicami opravila tudi na tekmi za svetovni pokal v težavnosti v Kopru. V letošnji sanjski sezoni je tako v svojo korist odločila prav vse preizkušnje, na katerih je nastopila.

Koroška zvezdnica je pred očmi navijačev, med katerimi sta bila tudi preostala naša dobitnika kolajn na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu, zlata judoistka Andreja Leški in srebrni jadralec na deski s padalom Toni Vodišek, dosegla že 46. zmago v svetovnem pokalu, drugo na tem prizorišču in četrto v Sloveniji.

Garnbretova, ki je prišla do oprimka 46+, se je sicer kot edina naša plezalka prebila v finale tekmovanja v Kopru. Na drugo stopnico odra za najboljše plezalke se je povzpela Avstrijka Jessica Pilz (40+), tretje mesto pa si je priplezala Američanka Annie Sanders (39+).

Tik pod zmagovalnim odrom je obstala četrtouvrščena Avstralka Oceania Mackenzie (38+), peta je bila Francozinja Zelia Avezou (37+), šesta Britanka Erin McNeice (34+), sedma Avstrijka Mattea Pötzi (32+) in osma Italijanka Laura Rogora (19+).

V moški konkurenci je zmago slavil britanski olimpijski prvak Tony Roberts (40), drugi je bil Japonec Sorato Anraku (35), tretji pa Francoz Sam Avezou (31+).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine