Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Janežiča milimetri ločili od odličja

Slovenski atlet Luka Janežič je bil med favoriti za odličja v teku na 400 metrov, a je za las ostal praznih rok. 
Luka Janežič je žal spet ostal brez odličja, FOTO: Reuters
Luka Janežič je žal spet ostal brez odličja, FOTO: Reuters
N. Gr.
2. 3. 2019 | 21:23
2. 3. 2019 | 22:52
2:16
Dvoransko atletsko evropsko prvenstvo v Glasgowu se je za slovensko izbrano vrsto zdelo kot naročeno, da se domov vrne z odličjem. Luka Janežič je bil glede na letošnje dosežke med favoriti za odličja v teku na 400 metrov, tudi v kvalifikacijah in polfinalu je bil zelo hiter, na koncu pa je spet ostal praznih rok. 

Janežič je takoj po prihodu iz krivine zasedel tretje mesto, pred njim sta tekla Karsten Warholm in Oscar Husillos, ki sta si nabrala manjšo prednost, Janežič pa je držal tretje mesto. Za ovratnik mu je dihal Nizozemec Tony van Diepen, ki pred štartom ni veljal za resnega favorita za odličje. 

V zadnji ravnini je Janežiča malo zmanjkalo, van Diepen je začutil svojo priložnost in po zunanji strani je prehiteval Janežiča. Slovenec je iztisnil vse iz sebe, z van Diepnom sta skupaj padla čez ciljno črto, odločali so milimetri in na koncu so ure žal pokazale, da je bil Nizozemec za dve stotinki sekunde hitrejši in si tako priboril bronasto odličje.

Ob prihodu v cilj se je z Nizozemcem zapletel še v padec. FOTO: AFP
Ob prihodu v cilj se je z Nizozemcem zapletel še v padec. FOTO: AFP


»Vedel sem, da če me bo na koncu začelo pobirati in bom na tretjem mestu, se lahko zgodi, kar se je. Presenečenja so v finalih vedno. Čutil sem Nizozemca zadaj, nisem imel dovolj moči čisto na koncu,« je dolgo po finalu, povsem dotolčen, v kratkih stavkih pojasnjeval Janežič, ki je s časom 46,15 dosegel drugi najboljši izid v karieri. 

»Kaj naj rečem, vse sem dal od sebe, odtekel sem tri vrhunske teke na EP, vsak je bil boljši od prejšnjega, a je na koncu malo zmanjkalo. Vse je potekalo v finalu tako, kot sem si zamislil. Vedel sem, da je Warholm premočan, Husillos je bil premagljiv. Prišel sem v drugi krog na tretjem mestu, a ostal poraznih rok.«

Warholm je bil z izenačenim rekordom evropskih prvenstev zanesljivo prvi, Husillos pa drugi. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine