Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Italijanske odbojkarice osvojile Beograd in tretje zlato odličje

Italijanska ženska odbojkarska reprezentanca je v Beogradu preprečila zmago domače reprezentance v finalu evropskega prvenstva.
Anna Danesi (levo) in Paola Ogechi Egonu proslavljata na odločilnem obračunu v Beogradu. FOTO: Peđa Milosavljević/AFP
Anna Danesi (levo) in Paola Ogechi Egonu proslavljata na odločilnem obračunu v Beogradu. FOTO: Peđa Milosavljević/AFP
STA
4. 9. 2021 | 22:14
4. 9. 2021 | 22:21
1:46
Italijanke so z zmago s 3:1 v nizih tretjič slavile naslov na prvenstvih stare celine. Srbkinje ostajajo pri treh naslovih na EP. Tretje mesto so osvojile Turkinje, ki so s 3:0 ugnale Nizozemsko. Finalni obračun so bolje začele domačinke, ki so bile bolj zbrane v zaključku prvega niza in ga dobile s 26:24. Tudi v drugem so vodile še z 22:20, nato pa je sledil nekajminutni mrk domačink, Italijanke pa za izenačenje v nizih niso več oddale točke.

Tudi tretji niz so bolje začele Srbkinje, ki so povedle z 8:3. Toda Italijanke so znova našle recept za igro varovank Zorana Terzića in na koncu zanesljivo osvojile tretji niz s 25:19. Upe domačink je nato pokopal slab začetek četrtega niza, ko so Italijanke hitro povedle za osem točk (12:4) in dvoboj mirno pripeljale do konca, potem ko so četrti niz dobile kar s 25:11.

Italijanke so bile pred letošnjim EP najboljše še v letih 2007 in 2009, Srbkinje pa so bile prvakinje pred desetimi leti ter na zadnjih dveh prvenstvih (2017, 2019). Letošnje prvenstvo je v skupinskem delu poleg Srbije potekalo še v Bolgariji, Romuniji in na Hrvaškem. Izločilni boji pa v Srbiji in Bolgariji. Boj za kolajne se je v celoti odvil v Beogradu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine