Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Italijan najboljši na indijski dirki, Španec zdaj tik za prvakom

Marco Bezzecchi (Ducati VR46) je zmagovalec dirke svetovnega motociklističnega prvenstva v elitnem razredu motoGP na novem prizorišču v indijskem Buddhu.
Marco Bezzecchi se je veselil zmage na novem prizorišču motociklistčnih dirk v razredu motoGP v Buddhu v Indiji. FOTO: Money Sharma/AFP
Marco Bezzecchi se je veselil zmage na novem prizorišču motociklistčnih dirk v razredu motoGP v Buddhu v Indiji. FOTO: Money Sharma/AFP
G. N., STA
24. 9. 2023 | 14:25
1:38

Italijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46) je zmagovalec dirke svetovnega motociklističnega prvenstva v elitnem razredu motoGP na novem prizorišču v indijskem Buddhu. Drugi je bil Španec Jorge Martin (Pramac Ducati). Vodilni v seštevku SP in branilec naslova Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) pa dirke po padcu ni končal.

Bagnaia je sedem krogov pred koncem, ko je vozil na drugem mestu, zdrsnil v zavoju in končal v pesku s točkovno ničlo na današnji dirki. S tem je tekmecem omogočil precej zanimivo nadaljevanje sezone, saj je zdaj vrh skupnega seštevka zelo zgoščen.

Bagnaia je sicer še ostal v vodstvu z 292 točkami. A Martin je zdaj povsem blizu, zaostaja le še 13 točk, Bezzecchi pa je po zmagi zaostanek tudi zmanjšal, ta zdaj znaša 44 točk.

Na tretjem mestu je današnjo preizkušnjo končal nekdanji svetovni prvak Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), ki je v zadnjem krogu celo napadel Martina, a se nazadnje moral zadovoljiti s tretjo stopničko.

Naslednja dirka bo naslednji teden v japonskem Motegiju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine