Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Huda kazen za nemškega boksarskega šampiona, po rodu iz BiH

Felix Sturm oziroma Adnan Ćatić bo moral zaradi davčne utaje in dopinga za tri leta v zapor.
Nemški sodnik ni imel usmiljenja do Felixa Sturma oziroma Adnana Ćatića. FOTO: Reuters
Nemški sodnik ni imel usmiljenja do Felixa Sturma oziroma Adnana Ćatića. FOTO: Reuters
4. 5. 2020 | 08:11
4. 5. 2020 | 13:37
2:13
Ljubljana – Nekdanjega nemškega boksarskega šampiona Felixa Sturma, čigar korenine izvirajo iz BiH (njegovo pravo ime je Adnan Ćatić), je doletela huda kazen. Zaradi davčne utaje ga je namreč okrožno sodišče v Kölnu obsodilo na tri leta zapora.

Svetovni prvak v amaterskem oziroma olimpijskem boksu iz Tampereja 2000, ki je bil zelo uspešen tudi v poklicnem ringu, v katerem si je v srednji kategoriji izbojeval šampionske pasove združenj WBO, WBA in IBF, je namreč v letih 2008–2010 in 2013 utajil približno milijon evrov.

A to še ni vse; 41-letnega Nemca, ki je luč sveta ugledal v Leverkusnu, so za nameček obsodili tudi zaradi jemanja prepovedanih poživil. V pripravah za zadnji dvoboj, ki ga je 20. februarja leta 2016 dobil proti Rusu Fjodorju Čudinovu in osvojil naslov svetovnega prvaka po različici WBA, si je pomagal s stanozololom.

»Za nas ni nobenega dvoma; Sturm je zavestno in načrtno posegel po stanozololu. S tem si je prislužil obtožbo namerne povzročitve telesne poškodbe. Pri boksu so vedno telesne poškodbe. Felix je zadal tekmecu več močnih udarcev in mu z njimi povzročil bolečine,« je pojasnil sodnik Marc Hoffmann in pripomnil: »Ko smo na koncu staknili glave in se vprašali, ali bi bila pogojna kazen dovolj, smo po temeljitem razmisleku prišli do jasnega odgovora: Ne!«

Sturm, ki je pred šestnajstimi leti v Las Vegasu boksal tudi z ameriškim zvezdnikom Oscarjem De La Hoyo in izgubil po spornem sodniškem točkovanju, je med postopkom že osem mesecev presedel v preiskovalnem zaporu, potem ko so ga policisti aprila lani prijeli na (športnem) sejmu FIBO. Malo pred božičem se je vrnil na prostost, potem ko je plačal kavcijo v višini 300.000 evrov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine