Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Hamilton že močno pogreša dirke, Ricciardo se boji zmešnjave

Letošnje svetovno prvenstvo v formuli 1 naj bi se 5. julija začelo v Spielbergu. 
Lewis Hamilton že komaj čaka, da se spet usede v srebrno puščico. FOTO: AFP
Lewis Hamilton že komaj čaka, da se spet usede v srebrno puščico. FOTO: AFP
M. Š., STA
9. 5. 2020 | 16:48
9. 5. 2020 | 17:09
1:37
Ljubljana – Angleški dirkaški šampion Lewis Hamilton že močno pogreša preizkušnje v formuli 1. Kakor je poudaril v spletnem pogovoru za Mercedesovo moštvo, so dirke brez gledalcev bolje kot nič.

»Ne vem, kako zanimivo bo spremljanje dirk prek televizijskih zaslonov, ampak bolje bo kot nič,« je omenil 35-letni Anglež in v isti sapi pristavil, da navijači predstavljajo dušo formule 1. Branilec naslova svetovnega prvaka je še dodal, da je šport zelo pomemben del življenja, ki bi v težkih časih združil ljudi in jim dal upanje na boljši jutri. Dirkanje pred praznimi tribunami pa bo zanj kot testiranje pred sezono.

Avstralec Daniel Ricciardo je v pogovoru za BBC Radio 5 si je zaželel, da bi bila zmešnjava na začetku sezone (zeleno luč zanjo naj bi 5. julija prižgali v Spielbergu) pod nadzorom oziroma da »zarjavelost« in adrenalin dirkačev ne bosta povzročila kakšnih nesreč.

»Skoraj zagotovo bomo videli nekaj od vsega. Veliko bo pogumnih prehitevanj, morda tudi nepremišljenih,« je napovedal 30-letni Avstralec, sicer dirkač Renaulta. »Čustev, navdušenja in nestrpnosti po tako dolgem premoru ne moreš kar tako odmisliti,« je še povedal Ricciardo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine