Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Glavni cilj je atletska liga izpolnila

Zmagovalca sta šprinterka Maja Mihalinec in metalec kladiva Nejc Pleško.
Nejc Pleško in Maja Mihalinec sta dobila priznanji za zmago v mednarodni atletski ligi. FOTO: Peter Kastelic/AZS
Nejc Pleško in Maja Mihalinec sta dobila priznanji za zmago v mednarodni atletski ligi. FOTO: Peter Kastelic/AZS
1. 8. 2019 | 17:21
1. 8. 2019 | 17:22
2:40
Ljubljana – Maja Mihalinec in Nejc Pleško sta zmagovalca mednarodne atletske lige, ki jo je slovenska zveza letos spet obudila po sedmih letih. Na AZS so zadovoljni s tekmovanjem, ki so ga sestavljali štirje mitingi ter državno prvenstvo in pokalno tekmovanje, za prihodnje leto pa načrtujejo še kakšno izboljšavo.

Konec tedna se je z državnim prvenstvom v Celju končala liga, ki se je začela 25. maja v Slovenski Bistrici, sledila sta Ljubljana in Maribor, nato pokalna tekma v Celju in še Novo mesto. Najboljši slovenski atleti so se tekem kar precej udeleževali, najmanj v bistvu Maruša Mišmaš, ki je zbrala en nastop, ta čas pa ima tudi nekaj težav s poškodbo noge, in Luka Janežič, ki je doma tekmoval dvakrat, a je bil zato toliko bolj aktiven v tujini. Tudi Martina Ratej, ki je bila z Rožletom Prezljem zadnja zmagovalka lige pred prekinitvijo, ni nastopila na vseh tekmah.

»Glavni cilj je bil z ligo izpolnjen, ta je bil, da našim atletom omogočimo kakovostne tekme na domačih tleh,« je poudaril Nejc Jeraša, bodoči direktor zveze, z nizom tekmovanj je bil zadovoljen tudi predsednik strokovnega sveta pri AZS Vladimir Kevo.
V obeh konkurencah je bil razplet zelo izenačen, saj je pri ženskah Maja Mihalinec (100 in 200 m) zbrala 32 točk, le eno manj pa Tina Šutej (palica), tretja je bila Anita Horvat (100 in 400 m; 29), sledili sta Joni Tomičić Prezelj (100 in 100 m ovire; 28) in Neja Filipič (daljina, troskok; 25). Pri moških je Nejc Pleško zbral 29 točk (met kladiva), Kristjan Čeh 25 (met diska), naprej so se zvrstili Peter Hribaršek (110 m ovire in 400 m ovire; 23), Jure Grkman (100 in 200 m; 20) in Jan Vukovič (800 m, 19).

»Mitingi so bili motivacija, da sem več tekmovala doma. Celotna sezona doslej je bila na visoki ravni, tako da sem pridno zbirala točke,« je dejala Mihalinčeva, medtem ko je Pleško ocenil: »Imel sem le štiri tekme, tako da si nisem smel privoščiti nobene napake in res mi je uspel niz dobrih rezultatov.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine