Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Gajser se ni znašel na mivki

Tim Gajser je prvo in drugo vožnjo za VN Flandrije v Lommlu končal na sedmem mestu ter bil sedmi tudi na koncu. Zmaga za novopečenega očka Briana Bogersa.
Tim Gajser na VN Belgije ni našel pravih linij. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser na VN Belgije ni našel pravih linij. FOTO: Honda Racing
24. 7. 2022 | 14:54
24. 7. 2022 | 18:32
2:06

Tim Gajser (Honda) je svojo prvo zmago v razredu MXGP dosegel v Lommlu leta 2019 in tudi v covidnem letu kasneje je tam dobil dve od treh dirk, toda vožnja v mehki mivki mu še vedno predstavlja težavo.

Danes je na VN Flandrije v obeh vožnjah zasedel zanj skromno sedmo mesto in bil tudi skupno sedmi. Nepričakovano je zmagal Brian Bogers (Husqvarna), ki je prvič stopil na najvišjo stopničko.

Tim Gajser je zasedel sedmo mesto. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser je zasedel sedmo mesto. FOTO: Honda Racing

»Pred dvema tednoma sem dobil prvega otroka in to zmago posvečam mojemu malemu fantku Brianu. Težko opišem občutke, to je neverjetno,« je ostal brez besed Nizozemec, sicer šele sedmi motokrosist sezone.

Gajserja je malce zapustila forma, vendar še vedno suvereno drvi k petemu naslovu svetovnega prvaka. Pred Švicarjem Jeremyjem Seewerjem (Yamaha) ima velikih 122 točk prednosti.

Do konca so samo še štiri dirke, saj so odpovedali premierno VN Omana 10. septembra. Sezona se bo tako končala 4. septembra v Turčiji. Naslednja VN bo 7. avgusta na Švedskem.

Tima Gajserja je zapustila forma. FOTO: Honda Racing
Tima Gajserja je zapustila forma. FOTO: Honda Racing

V razredu MX2 je na veselje domačih navijačev zmagal Jago Geerts, ki je povečal prednost v prvenstvu. Nizozemec Kay de Wolf in Francoz Tom Vialle sta bila drugi in tretji. Slovenski dirkač Jan Pancar je uvodno vožnjo končal na 13. mestu, drugo na 11., tudi skupno pa je bil na dirki 11., dobil je 18 novih točk v SP. V seštevku je prvi Geerts s 590 točkami, Pancar je 12. z 200 točkami.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine