Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Francoski ples v Sachsenringu

Johan Zarco v kvalifikacijah VN Nemčije premagal Fabia Quartararoja.
Johann Zarco bo s prvega položaja začel dirko za VN Nemčije v motocikolističnem razredu motoGP. FOTO: Ronny Hartmann/AFP
Johann Zarco bo s prvega položaja začel dirko za VN Nemčije v motocikolističnem razredu motoGP. FOTO: Ronny Hartmann/AFP
M. U., STA
19. 6. 2021 | 16:09
1:12
Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v Sachsenringu za VN Nemčije bosta v elitnem razredu motoGP s prvih mest začela dva Francoza. V današnjih kvalifikacijah je slavil Johann Zarco (Ducati Pramac), ki je le za 11 tisočink ugnal vodilnega v seštevku sezone Fabia Quartararoja (Yamaha). Tretji je bil Španec Aleix Espargaro (Aprilia). Zarco je tako končal prevlado rojaka v letošnjih kvalifikacijah, potem ko je Quartararo dobil pet zaporednih kvalifikacijskih preizkušenj v sezoni 2021.

Iz druge vrste bodo v nedeljo, start v elitnem razredu bo ob 14. uri, v Nemčiji začeli Avstralec Jack Miller (Ducati), nekdanji svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda) in zmagovalec zadnje dirke v Barceloni, Portugalec Miguel Oliveira (KTM).
V seštevku sezone ima pred osmo dirko Fabio Quartararo na prvem mestu 115 točk, Zarco je drugi s 101, Miller pa tretji z 90 točkami.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine