Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ema Kozin jutri v lov na pas še v tretji težnostni kategoriji

Najuspešnejša slovenska profesionalna boksarka dobro razpoložena pričakuje dvoboj z Madžarko Szilvio Szabados.
Ema Kozin (na fotografiji levo) bo jutri naredila vse za zmago nad Madžarko Szilvio Szabados. FOTO: R. P.
Ema Kozin (na fotografiji levo) bo jutri naredila vse za zmago nad Madžarko Szilvio Szabados. FOTO: R. P.
3. 6. 2022 | 18:05
2:25

Če bo slovenska boksarka Ema Kozin jutri v Aalnu premagala Madžarko Szilvio Szabados in osvojila šampionski pas združenja WBF, bo postala najmlajša profesionalna svetovna prvakinja v treh različnih težnostnih kategorijah – po supersrednji in srednji še v supervelterski. Prvo zmago je dosegla že danes, ko je z 69,5 kilograma uspešno prestala uradno tehtanje.

»Naredila bom vse za zmago, s tem, ali bom najmlajša svetovna prvakinja v treh kategorijah, pa se ne obremenjujem. Počutim se v redu – hitro in močno,« je iz Nemčije sporočila Kozinova, preden se je odpravila na zasluženo kosilo. »Ne vem še, kaj si bom privoščila. Najverjetneje kakšen zrezek ali testenine,« je še zaupala 23-letna boksarka iz Šmartnega ob Savi.

Da je dobro pripravljena, je potrdil tudi njen trener in menedžer Rudolf Pavlin. »Verjamem, da bo Ema že zaradi svoje mladosti jeziček na tehtnici nagnila na svojo stran. Toda nerad kar koli napovedujem, kajti enkrat o zmagovalki odloči že en udarec, naslednjič pa dolgih deset rund,« je pojasnil Pavlin in pripomnil, da madžarske tekmice nikakor ne podcenjuje.

»Glede na to, da je imela Szilvia doslej že 36 dvobojev, je zelo izkušena borka. Polovico jih je odločila v svojo korist, kar kaže, da zna zmag(ov)ati. Resda ima tudi 18 porazov, vendar pa je treba vedeti, da je boksala z zelo dobrimi nasprotnicami, med drugimi je izgubila tudi z ameriško šampionko Claresso Shields,« je razkril trener in menedžer Kozinove ter dodal, da bi se morala njegova varovanka najprej pomeriti z Noni Tenge. Ker boksarka iz Južne Afrike ni dobila vize za Nemčijo, so prireditelji kot zamenjavo zanjo našli Szabadosovo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine