Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Deževje kroji program v Sepangu (VIDEO)

V kvalifikacijah predzadnje letošnje dirke, VN Malezije, je bil najhitrejši Marc Marquez, a bo jutri štartal šele kot sedmi.
Marc Marquez je, kljub kvalifikacijskemu padcu, kljuboval spolzki stezi. FOTO: Mohd Rasfan/AFP
Marc Marquez je, kljub kvalifikacijskemu padcu, kljuboval spolzki stezi. FOTO: Mohd Rasfan/AFP
3. 11. 2018 | 12:56
3. 11. 2018 | 14:50
3:42
Sepang – Predzadnji dirkaški vikend sezone svetovnega prvenstva v kraljevskem motociklističnem razredu moto gp kroji nepredvidviljivo vreme, ki je že danes povzročalo resne preglavice prirediteljem velike nagrade Malezije v Sepangu, ki so bili zato prisiljeni nekoliko spremeniti jutrišnji program. Preizkušnja v razredu moto gp se bo tako začela že ob 6. uri zjutraj po srednjeevropskem času. Izučila jih je današnja izkušnja, zaradi močnega deževja so morali namreč kvalifikacije premakniti za poldrugo uro.


Rekorda ne bo


Na spolzki stezi je bil – kljub zdrsu in padcu – z naskokom najhitrejši Hondin Španec Marc Marquez, ki se je že predčasno zagotovil peto laskavo lovoriko. Tudi če zmaga na obeh preostalih preizkušnjah (finalna bo pred njegovim domačim avditorijem čez dva tedna v Valencii), ne bo ponovil rekordnega dosežka izpred štirih let, ko je vknjižil neverjetnih 362 točk (ta hip je pri 296) in kar trinajst zmag (v dosedanjem delu te sezone jih je nanizal osem). Zadnji dve letošnji dirki sta tudi priložnost za Yamahinega italijanskega »doktorja« Valentina Rossija, da vpiše prvo zmago v sezoni. Če je ne bo, se bo prvič po letu 2012 zgodilo, da si ne bo niti enkrat pokoril konkurence.


Kazenski pribitek šestih mest


Vendar pa Marquezu kvalifikacijska zmaga, že jubilejna 80. v karieri, ne bo pomagala, da bi jutrišnjo preizkušnjo začel s čela kolone, saj mu je vodstvo dirke za zeleno mizo dodelilo kazen šestih štartnih mest pribitka, torej bo začel šele kot sedmi. Sankcije so posledica neodgovorne vožnje v kvalifikacijah, s katero je oviral Suzukijevega Italijana Andreo Iannone. Če bi bil to Špančev prvi tovrstni prekršek v sezoni, bi si prislužil tri kazenska mesta, šest pa si jih je zato, ker si je podobno početje privoščil že v Austinu, ko je bil ravno tako najhitrejši v kvalifikacijah. Tako bo imel jutri najboljše izhodišče Francoz Johann Zarco z yamaho – petič doslej in tretjič letos.


IZIDI KVALIFIKACIJ


1. Marc Marquez (Špa, honda) 2:12,161 (kazen 6 štartnih mest)
2. Johann Zarco (Fra, yamaha) + 0,548
3. Valentino Rossi (Ita, yamaha) 0,848
4. Andrea Iannone (Ita, suzuki) 0,936
5. Andrea Dovizioso (Ita, ducati) 1,022
6. Jack Miller (Avst, ducati) 1,113
7. Danilo Petrucci (Ita, ducati) 1,252
8. Alex Rins (Špa, suzuki) 1,302
9. Alvaro Bautista (Špa, ducati) 2,024
10. Dani Pedrosa (Špa, honda) 2,282
11. Maverick Viñales (Špa, yamaha) 2,695
12. Aleix Espargaro (Špa, aprilia) 3,179

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine