Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Deset let mu že pravijo, da je z njim konec

Pred nedeljsko VN Malezije številni pogledi usmerjeni k Valentinu Rossiju.
Valentino Rossi noče poslušati očitkov. FOTO: Motogp
Valentino Rossi noče poslušati očitkov. FOTO: Motogp
3. 11. 2018 | 09:00
3:02
Zgodnja odločitev o prvaku razreda motogp običajno pomeni znak za vsesplošni napad njegovih izzivalcev, naj poskusijo popraviti vtis. V Avstraliji je priložnost (in odstop Marca Marqueza) izkoristil Maverick Viñales, kdo bo v nedeljo na potezi na predzadnji dirki sezone v Maleziji? Bo Andrea Dovizioso potrdil končno drugo mesto v SP, bo morda Valentino Rossi po zgledu sotekmovalca Viñalesa pri Yamahi prekinil dolgo sušno obdobje?

»Ni še vsega konec. V igri sta še dve lovoriki, ki bi ju želel skupaj z Danijem Pedroso osvojiti v preostalih dveh preizkušnjah v Sepangu in Valencii, čeprav proga v Maleziji zahteva velik telesni napor od nastopajočih,« protestira Marquez, ki si je naslov prvaka zagotovil že na Japonskem. V mislih ima primata med proizvajalci motorjev, pri katerih ima njegova Honda 39 točk prednosti pred Ducatijem in 83 pred Yamaho, in pri moštvih, pri katerih Repsol Honda (391) vodi pred Movistarom Yamaho (375) in Ducatijem (353).
 

Med Dovijem in Viñalesom


Potem ko je Viñales pred tednom dni prekinil Yamahin črni niz 26 dirk brez zmage, so se pogledi preusmerili k Rossiju. On je bil tisti, ki je 25. junija lani postavil mejnik, a od tedaj je minilo že več kot 16 mesecev, med katerimi je osvojil dve drugi mesti in pet tretjih. Najvišja stopnička je zanj ostala nedosegljiva, čeprav bi se za tekmovalca njegovega slovesa spodobilo, da bi stopil v ospredje v najhujših trenutkih. Kljub vsemu ga na letošnji lestvici motogp najdemo na tretjem mestu s pičlimi 15 točkami zaostanka za Doviziosom. Toliko znaša tudi naskok 39-letnega asa pred Viñalesom. Zasluženo ali ne, to je stvar proste presoje, dejstvo pa je, da tudi Yamahin športni direktor Carlo Pernat postavil pod vprašaj njegovo visoko uvrstitev brez enega samega odstopa v vsej sezoni.

»Ali res pravi, da manj tvegam kot v prejšnjih letih? Resnici na ljubo nisem bil nikoli med tistimi, ki pogosto padejo, saj mi trdota asfalta ni ravno blizu. Verjetno ne vozim več tako sproščeno kot v mladih letih in zagotovo se zanašam na drugačne adute kot 23-letni Viñales ali dve leti starejši Marquez, a možnih nezgodah ne razmišljam. Res pa je, da že deset let poslušam opazke, da je z mano konec in da bi se moral upokojiti. Toda letos se počutim bolje, kot sem se lani, Maverickova zmaga v Avstraliji pa je vsem vlila svežih moči,« razmišlja devetkratni svetovni prvak (sedemkratni v razredu motogp) iz Italije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine