Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

David Štarkel do bronaste kolajne na turnirju za evropski pokal

Judoist Impola se je na tekmovanju v Sarajevu izkazal s tretjim mestom v kategoriji do 60 kilogramov.
David Štarkel (desno) se je v Sarajevu okitil z bronasto kolajno. FOTO: Kostadin Andonov/EJU
David Štarkel (desno) se je v Sarajevu okitil z bronasto kolajno. FOTO: Kostadin Andonov/EJU
12. 2. 2022 | 20:16
12. 2. 2022 | 20:24
1:30

Uvodni dan turnirja za evropski pokal v Sarajevu se je med slovenskimi judoisti najbolj izkazal David Štarkel, ki si je po treh zmagah in enem porazu izbojeval bronasto kolajno v kategoriji do 60 kilogramov. Za 25-letnega člana bistriškega Impola je to že sedmo odličje na tem tekmovanju.

Štarkel, ki je bil v uvodnem krogu prost, je v drugem z iponom izločil Francoza Richarda Vergnesa (10:0), v četrtfinalu je prav tako predčasno premagal Ukrajinca Bekirbeka Morgojeva (10:0), v polfinalu pa je moral z vazarijem priznati premoč Azerbajdžancu Samirju Pirijevu (0:10). Zatem se je slovenski reprezentant preselil v finale repešaža, v katerem je v obračunu za tretje mesto z vazarijem ugnal Španca Pedra Gomeza Llorensa (7:0). Z zlato lovoriko se je v tej kategoriji ovenčal Azerbajdžanec Turan Bajramov, ki je bil v velikem finalu boljši od rojaka Pirijeva.

Preostali slovenski judoisti brez zmage

Lia Ludvik (do 63 kg), ki je bila za začetek prosta, je v drugem krogu izgubila s Turkinjo Ilaydo Seyis (0:7), Adam Bergant (do 73 kg) je moral priznati premoč Nizozemcu Koenu Hegu (0:10), Urh Klopčič (do 73 kg) pa je potegnil krajši konec proti Francozu Camerunu Givru (0:10).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine