Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

David Pleše je za SP v ironmanu treniral tudi z Mojem Farahom

Slovenski profesionalni triatlonec želi v soboto na Havajih popraviti svojo najboljšo uvrstitev doslej, predlansko 17. mesto.
David Pleše želi najvišje doslej na ironmanih. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo
David Pleše želi najvišje doslej na ironmanih. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo
10. 10. 2018 | 09:59
10. 10. 2018 | 10:09
1:44
Honolulu – Slovenija bo imela po zaslugi Velenjčana Davida Plešeta tudi letos svojega predstavnika med profesionalnimi triatlonci na sobotnem svetovnem prvenstvu v ironmanu na Havajih. Izkušeni 35-letnik, ki je imel na višinskih pripravah v Arizoni tudi eminentno družbo britanskega maratonskega zvezdnika Moja Faraha, želi letos izboljšati svojo najboljšo uvrstitev doslej na prestižnem elitnem spektaklu, predlansko 17. mesto. Mesto med 50 profesionalci na tekmi si je zagotovil z julijskim drugim mestom na ironmanu v Zürichu. Laskava naslova bosta v soboto branilca Švicarka Daniela Ryf in Nemec Patrick Lange.


Priprave že od julija


»Že od julija se pripravljam za vrhunec sezone. Nazadnje sem bil na višinskih pripravah v Arizoni, pred tem dvakrat v Italiji, obseg treningov je enak kot prejšnja leta. Zdaj moram telo dobro spočiti in se pripraviti za sobotni izziv. Vse je, kot mora biti. Vsekakor je cilj izboljšati dosedanjo najboljšo uvrstitev,« je za STA ocenil Pleše, ki je že nekaj dni na Havajih, kamor je prispel z višinskih priprav v Arizoni. Tam je bil v družbi trikratnega olimpijskega zmagovalca in šestkratnega atletskega svetovnega prvaka Moja Faraha, ki je po pripravah na maratonu v Chicagu postavil nov evropski rekord.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine