Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Dan D z izkrcanjem na Malto

Teden pred nami dogodkovno bogat, Primož Roglič in Tadej Pogačar sklepata sezono.
Jan Oblak in soigralci morajo v petek na Malti uloviti tri točke, če še hočejo upati na nastop na svetovnem prvenstvu. FOTO: Javier Soriano/AFP
Jan Oblak in soigralci morajo v petek na Malti uloviti tri točke, če še hočejo upati na nastop na svetovnem prvenstvu. FOTO: Javier Soriano/AFP
4. 10. 2021 | 07:00
4:12
Poletje se je tudi koledarsko prevesilo v jesen, a športna igrišča na odprtem in v dvoranah ne bodo otožna in kot odpadlo jesensko listje, temveč se bo na njih iskrilo. V domačem in mednarodnem športnem pomenu besede. V naslednjem izboru udarnih športnih dogodkov za ta teden prevladuje nogomet, v boju za preboj na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Katarju se nekaterim sladko smeji, drugim bije plat zvona.
 

Prvo dejanje rokometašic


Ponedeljek, 4. oktobra, kot ponedeljek, vse je še ogrevanje. Ogrela se bo tudi slovenska ženska rokometna reprezentanca, čaka jo namreč nastop v pokalu Evropske rokometne zveze (EHF) Euro. V njem se bodo namesto v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo merile vse tri gostiteljice tekmovanja, ob Sloveniji ga bosta novembra 2022 gostili še Severna Makedonija in Črna gora, v pokalu EHF bodo igrale tudi Norvežanke, branilke lovorike na stari celini.
 

Skakalci za naslove


Jesen in pozneje zima prinašata seveda polno skakalno in hokejsko sezono. V torek, 5. oktobra, bo z začetkom ob 17. uri v Kranju državno prvenstvo v smučarskih skokih. Skupna zmagovalka velike nagrade Urša Bogataj in v poletni sezoni skupno peti Anže Lanišek se bosta s konkurenco seveda merila še brez zimske snežne kulise, led pa je že v Podmežakli. Ob 19. uri se bodo hokejisti Sij Acronija Jesenic v alpski ligi udarili z Asiagom.

Anže Lanišek bo v torek v Kranju skakal na državnem prvenstvu. FOTO: Christof Stache/AFP
Anže Lanišek bo v torek v Kranju skakal na državnem prvenstvu. FOTO: Christof Stache/AFP

 

Azzurri proti furii


Že res, da bodo kvalifikacije za mundial plenile zanimanje javnosti, ki prisega na nogometno žogo, a sreda, 6. oktobra, prinaša polfinale lige narodov v elitni skupini. Ob 20.45 se bosta na milanskem San Siru soočila Italija, opomnik, azzurri so letos osvojili evropski naslov, in Španija. Frčale bodo iskre, namreč v polfinalu eura so Italijani v polfinalu v Londonu po streljanju enajstmetrovk ugnali prav furio.
 

Trije levi v Celju


Četrtek na sedmi oktobrski dan prinaša drugi polfinale lige narodov, v Torinu se bosta o lastniku vstopnice, ki zagotavlja finalni sedež, pomenila nogometni vrsti Belgije in Francije. Posladek bo tudi v Celju, v okviru kvalifikacij za EP leta 2023 se bo slovenska izbrana vrsta do 21 let ob 20.15 uri srečala z angleško. V Bekkestui v bližini Osla bodo slovenske rokometašice ob 18.55 izzvale na olimpijskih igrah v Tokiu bronasto Norveško.


Kekovi borci na Malti


Petek (8. oktober) je dan D, izkrcanje bo na Malto. Slovenska nogometna reprezentanca v kvalifikacijah za mundial ne sme storiti napake, tri točke fantov selektorja Matjaža Keka v tekmi ob 20.45 so obveza. Tudi hokejisti SŽ Olimpije se želijo izkazati, v tekmi 7. kola elitne lige ICEHL (19.45) bodo gostili Pustertal. Jeseničani ob 19. uri v alpski ligi pričakujejo Bregenzerwald.

Primož Roglič in Tadej Pogačar bosta v soboto v Lombardiji udarila piko na i kolesarski sezoni. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Primož Roglič in Tadej Pogačar bosta v soboto v Lombardiji udarila piko na i kolesarski sezoni. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP

 

Kolesarska Lombardija


V soboto se bosta kolesarska asa Primož Roglič in Tadej Pogačar za piko na i nadvse uspešne sezone soočila na dirki po Lombardiji. Prekolesariti bo treba 239 km od Coma do Bergama. V 2. kolu moškega odbojkarskega prvenstva bo na derbiju med ACH in Calcitom (17.30) na delu tudi nekaj srebrnih fantov z nedavnega EP. V boju za naslov svetovnega prvaka v formuli 1 se bojišče seli v Turčijo, ob 14. uri bodo kvalifikacije.
 

Gajser po nove točke


V nedeljo, 10. oktobra, bo v nogometni ligi narodov finale na San Siru (20.45). Rokometašice se bodo v pokalu EHF v Stožicah (17.30) srečale z Norvežankami, hokejisti Olimpije (18) bodo v elitni ligi gostili Salzburg. V formuli 1 bo ob 14. uri dirka v Istanbulu, Tim Gajser bo na VN Francije v motokrosističnem razredu MXGP lovil nove točke v boju za naslov svetovnega prvaka.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine