Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Čudna Bottasova motivacija

Finec je upošteval predlog šefa Tota Wolffa, vendar na svoj način. Koga ima na namizju?
Valtteri Bottas lovi prvo zmago v sezoni. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Valtteri Bottas lovi prvo zmago v sezoni. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
2. 6. 2021 | 16:00
1:44
Finskemu dirkaču formule 1 Valtteriju Bottasu tudi v tej sezoni ne gre po načrtih, zato se vse več ljudi sprašuje, ali je iz pravega testa, da nekega dne osvoji naslov svetovnega prvaka ali vsaj ogrozi primat Lewisa Hamiltona in Maxa Verstappna.

Odločil se je upoštevati predlog Mercedesovega šefa Tota Wolffa, a na svoj način. Wolff daje velik poudarek mentalni moči. »Blizu sebe imejte fotografije ljudi, ki jih želite premagati. Kadar vam pade motivacija, jih poglejte in si recite, tokrat bom jaz boljši. Temu pravim ustvarjanje sovražnikov. Vsak lahko to naredi. Tudi jaz imam eno ali dve. Ne sicer iz formule 1, ampak iz poslovnih krogov. Verjemite, je močno psihološko orožje,« svojim dirkačem sporoča Avstrijec.

Valtteri Bottas je v senci Lewisa Hamiltona. FOTO: Mazen Mahdi/AFP
Valtteri Bottas je v senci Lewisa Hamiltona. FOTO: Mazen Mahdi/AFP


Na vprašanje, ali je nasvet upošteval, je Bottas odvrnil. »Ne nosim slik Lewisa ali Maxa v žepu, če ste to mislili. Imam pa na namizju fotografijo, ki me motivira, kadar koli odprem računalnik. Ni pozitivna stvar, je negativna stvar in me vedno opomni, da moram biti boljši. Kaj je na njej? Ne, tega vam pa ne povem,« je bil skrivnosten Bottas, ki po petih dirkah še nima zmage in že precej zaostaja za Red Bullovim zvezdnikom Verstappnom in moštvenim tekmecem Hamiltonom.

Toto Wolff daje motivacijske nasvete dirkačem. FOTO: Caren Firouz/Reuters
Toto Wolff daje motivacijske nasvete dirkačem. FOTO: Caren Firouz/Reuters


Naslednja dirka bo v nedeljo za VN Azerbajdžana v Bakuju. Bottas ima v karieri devet zmag, zadnjo je vpisal septembra lani v Sočiju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine