Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Črn dan za slovenske judoiste v Pragi

Vsi štirje naši reprezentanti danes na evropskem prvenstvu izpadli že pred popoldanskimi boji za kolajne.
Adrian Gomboc po hitrem slovesu od evropskega prvenstva ni skrival razočaranja. FOTO: Leon Vidic/Delo
Adrian Gomboc po hitrem slovesu od evropskega prvenstva ni skrival razočaranja. FOTO: Leon Vidic/Delo
19. 11. 2020 | 13:54
19. 11. 2020 | 13:57
2:06
Slovenski judoisti so uvodni tekmovalni dan evropskega prvenstva v Pragi nastope končali že pred popoldanskimi boji za kolajne. Eno oviro je preskočil le David Štarkel, ki je v kategoriji do 60 kilogramov zasedel deveto mesto.

Štarkel je premagal Bolgara Borislava Janakova (z iponom) in z enakim izidom izgubil s Špancem Franciscom Garrigosom. Že po uvodnem krogu pa se je od tekmovanja poslovil predlanski evropski prvak Adrian Gomboc (do 66 kg), čigar sanje o vidnejši uvrstitvi so se kot milni mehurček razblinile po porazu s Francozom Kilianom Le Blouchom, ki v medsebojnih dvobojih zdaj vodi s 5:1 v zmagah.
image_alt
Fabjan noče, da bi pozabili na Slovence


Tekmovanje se ni razpletlo niti po željah Maruše Štangar (do 48 kg), dobitnice bronaste kolajne na lanskih evropskih igrah v Minsku, ki so štele tudi za prvenstvo stare celine. Judoistka Olimpije je tokrat izpadla že po svojem prvem dvoboju, v katerem je morala priznati premoč Srbkinji Andrei Stojadinov (z iponom), proti kateri je doživela prvi poraz po štirih zmagah.
image_alt
Nekoč bo učiteljica, do takrat pa vrhunska judoistka


Nič bolje se ni godilo niti Kaji Kajzer (do 57 kg), ki je v svojem uvodnem obračunu prav tako izgubila s Srbkinjo. Od 20-letne judoistke Bežigrada, ki je brez uvrstitve ostala tudi na nedavnem mladinskem evropskem prvenstvu v Poreču, je bila boljša Marica Perišić (z iponom).

Slovenski vtis bodo skušali jutri popraviti Tina Trstenjak, Andreja Leški (obe do 63 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg) in Martin Hojak (do 73 kg).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine