Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Četrti Slovenec, ki se bo brez stika s svetom podal čez Atlantik

Za potovanje brez naprav je ključna priprava z meteorologom. Nenavadno tehniko spanja bo treniral na nevrološki kliniki.
Uroš Kraševac v proizvodnji jadrnic podjetja Seascape v Podpeči. FOTO: Črt Piksi
Uroš Kraševac v proizvodnji jadrnic podjetja Seascape v Podpeči. FOTO: Črt Piksi
21. 5. 2023 | 05:00
21. 5. 2023 | 20:45
15:14

V nadaljevanju preberite:

Ob podpori v Sloveniji ustanovljenega, a kasneje v Francijo prodanega podjetja Seascape, se bo Uroš Kraševac septembra podal na Mini Transat, ki je eden od treh največjih solo jadralski izzivov v oceanskem jadranju, v katerem mora jadralec sam na najmanjši oceanski regatni barki (razred mini 6,50) brez stika z zunanjim svetom prepluti 7400 kilometrov oziroma 4000 navtičnih milj.

V preteklosti se je s sestro Marušo Močnik podal na 335 navtičnih milj dolgo plovbo brez postanka po Jadranu, od Portoroža do Dubrovnika. Ker sta potrebovala  le 84 ur in 10 minut, sta se vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov za najdaljšo prejadrano razdaljo brez postanka v jadrnici tipa dinghy.

Pija Kapitanovič se je z profesionalnim jadralcem, o katerem se govori, da bo postal najboljši slovenski oceanski jadralec, pogovarjala o načrtovani regati Mini Transat, treningu spanja na nevrološki kliniki, občutkih samote, moči oceana, družinskem poreklu in sponzorskih pogodbah.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine