Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Carlsen in Caruana tudi v drugo brez zmagovalca

Jutri bo v Londonu, kjer poteka dvoboj za naslov šahovskega svetovnega prvaka, prost dan.
Druga partija, drugi remi. FOTO: Matt Dunham/AP
Druga partija, drugi remi. FOTO: Matt Dunham/AP
J. P.
10. 11. 2018 | 23:24
10. 11. 2018 | 23:33
1:38
London – Druga partija dvoboja za naslov šahovskega svetovnega prvaka med Norvežanom Magnusom Carlsenom in njegovim ameriškim izzivalcem italijanskega porekla Fabianom Caruano je bila resda precej krajša kot uvodna, saj se je končala že po 49 potezah (dan prej je trajala kar 115 potez), toda z enakim razpletom – z remijem.


Tri ure in četrt


Tekmeca sta partijo pod streho spravila pod treh urah in četrt, pred ponedeljkovim nadaljevanjem pa sta poravnana (1:1). Jutri bosta imela prost dan, na začetku prihodnjega tedna pa bo 26-letni Caruana igral z belimi figurami. Svetovni prvak bo tisti, ki se bo prvi dokopal do šestih točk in pol, v primeru izenačenja po dvanajstih partijah bo odločal dodatek po pospešenem tempu.


Bolje kot poraz


»Ni bilo dobro. Ne morem biti zadovoljen, še vedno pa je delitev točk boljša kot poraz. Tekmec me je presenetil s povsem novo potezo, ki jo moram pozneje preveriti. Bomo videli, ali je bila le presenečenje v tej igri ali pa je našel nekaj novega,« je zmajeval z glavo 27-letni Skandinavec, trikratni zaporedni šampion, ki je predlani proti Rusu Sergeju Karjatkinu prvih sedem partij končal z remijem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine