Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Božič peti, Hočevar mesto za njim v Krakovu

Na tekmi svetovnega pokala v Krakovu je bil najboljši slovenski kanuist Luka Božič, ki je zasedel peto mesto, mladi Žiga Lin Hočevar je končal mesto za njim.
Luka Božič je bil tokrat najboljši Slovenec. Foto Blaž Samec
Luka Božič je bil tokrat najboljši Slovenec. Foto Blaž Samec
Š. R., STA
15. 6. 2024 | 13:19
15. 6. 2024 | 14:09
2:32

Slovenski kanuist Luka Božič je na tretji tekmi sezone svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Krakovu zasedel peto mesto. V finalu je nastopil tudi Žiga Lin Hočevar, sicer najhitrejši v polfinalu, ki se je na koncu moral zadovoljiti s šestim mestom. Zmagal je Jules Bernardet, Francoz je s suvereno vožnjo in časom 91,12 za 2,27 sekunde ugnal Slovaka Mateja Benuša, tretji je bil Britanec Ryan Westley (+ 2,82).

V moškem finalu sta veslala dva Slovenca. Prvi se je na progo pognal 33-letni Božič, primorski kanuist je v današnjem polfinalu z dvema kazenskima sekundama zasedel osmo mesto. V finalu je bil solidno na poti, imel dve sekundi prednosti, a si je na 17. vratcih prislužil kazen. V cilju tako ni bil zadovoljen, čeprav je za nekaj več kot dve sekundi takrat prevzel vodstvo.

Evropski prvak Žiga Lin Hočevar je bil po zmagi v polfinalu prepočasen v finalu, da bi se znova zavihtel na vrh. FOTO: Kanu Schwaben Augsburg
Evropski prvak Žiga Lin Hočevar je bil po zmagi v polfinalu prepočasen v finalu, da bi se znova zavihtel na vrh. FOTO: Kanu Schwaben Augsburg

Hočevar je v polfinalu postavil najhitrejši čas s 93,29 in za sekundo ugnal Westleyja. V finalu je tako 16-letni evropski prvak iz Tacna in zmagovalec uvodne tekme za svetovni pokal v Augsburgu, startal kot zadnji. Mladi Slovenec je sicer progo odpeljal brez dotika, a je bil tokrat prepočasen, izgubljal je nekaj malega skozi celoten nastop in se na koncu uvrstil tik za izkušenejšega rojaka Božiča, za katerega je to najboljša letošnja uvrstitev v svetovnem pokalu.

V ženski konkurenci Slovenk ni bilo v finalu. Sta pa v polfinalu veslali Lea Novak in Alja Kozorog, a bili precej oddaljeni od finala. Novak je s šestimi kazenskimi sekundami in zaostankom 14,12 sekunde končala na 25. mestu, Kozorog pa z dvema dotikoma mesto za njo (+ 14,68). Na Poljskem sicer od Slovencev ne nastopajo Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Eva Alina Hočevar in Eva Terčelj, ki se pripravljajo na nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine