Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Bomba iz ZDA: Laila Ali bi se vrnila v ring za dvoboj z Emo Kozin

Kot je razkril menedžer Mirko Skoko, ne manjka mamljivih ponudb za obračun s slovensko boksarko.
Laila Ali je v svojo korist odločila vseh 24 profesionalnih dvobojev. FOTO: Jason Reed/Reuters
Laila Ali je v svojo korist odločila vseh 24 profesionalnih dvobojev. FOTO: Jason Reed/Reuters
13. 11. 2020 | 20:32
13. 11. 2020 | 21:31
2:19
Slovenska boksarska šampionka Ema Kozin (20 zmag, 10 s k. o., 1 neodločen izid, brez poraza, na fotografiji) je z nedavno prepričljivo točkovno zmago nad Urugvajko Chris Namus (25 zmag, 8 s k. o., 6 porazov), s katero si je priborila naslove svetovne prvakinje v srednji kategoriji po različicah WBC, WIBA in WBF, močno opozorila nase tudi onstran Atlantika. Kakor je razkril Emin menedžer Mirko Skoko, mamljivih ponudb za dvoboj z 21-letnico iz Šmartnega ob Savi ne manjka.
image_alt
Nekatera velika imena si zdaj ne bodo upala boksati z Emo

image_alt
S šampionskim pasom združenja WBC si je Ema močno dvignila ceno


Ob neporaženi ameriški zvezdnici Claressi Shields (10 zmag, 2 s k. o.), številki 1 v nižji supervelterski kategoriji (do 69,85 kg), je zanimanje za obračun s Kozinovo pokazala tudi nekdanja šampionka Laila Ali (24 zmag, 21 s k. o., brez poraza). Hčerka legendarnega Mohameda Alija je sicer svojo športno pot sklenila leta 2007, vendar pa že dalj časa namiguje na vrnitev v ring. Po Skokovih besedah si želi pomeriti prav z našo »princesko«.
image_alt
Najlepše darilo, ki ga lahko učenka da učitelju

image_alt
Najpozneje zdaj je kritikom dokazala, da si zasluži vse uspehe


»Kot mi je zatrdil Mirko, je v tem trenutku za odmevni dvoboj Eme z Lailo kakšnih 50 odstotkov možnosti,« je zaupal Rudolf Pavlin, trener Kozinove, s katero bi se rada še enkrat spoprijela tudi Maria Lindberg (19 zmag, 10 s k. o., 2 neodločena izida, 6 porazov). V švedskem taboru naj bi že zbirali denar za organizacijo revanše, o kateri sicer sanja tudi Namusova.

Ob tem kaže še omeniti, da je imela Ema že prejšnji mesec na mizi tudi ponudbo za dvoboj z nemško zvezdnico Christino Hammer (25 zmag, 11 s k. o., 1 poraz), vendar pa so jo morali v slovenski ekipi zavrniti, ker so se že prej dogovorili za obračun z Namusovo.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine