Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Bo boksarka, ki je dvigovala prah na OI v Parizu, postala tekmica Eme Kozin?

Alžirska olimpijska prvakinja Imane Khelif sprejela drzno odločitev. Ima več ponudb. O njej že snemajo tudi dokumentarni film.
Imane Khelif si je v Parizu priboksala naslov olimpijske prvakinje. FOTO: Mohd Rasfan/AFP
Imane Khelif si je v Parizu priboksala naslov olimpijske prvakinje. FOTO: Mohd Rasfan/AFP
22. 10. 2024 | 12:20
22. 10. 2024 | 12:20
1:48

Olimpijska prvakinja v boksu Imane Khelif je poleti dvigovala prah s svojo udeležbo v Parizu. Ni jih bilo malo, ki so menili, da 25-letni Alžirki po diskvalifikaciji na lanskem svetovnem prvenstvu v New Delhiju, ker naj ne bi prestala testa spolov, pristojni ne bi smeli dovoliti nastopiti na največji športni prireditvi.

Khelifovo je burna polemika okrog njene udeležbe na olimpijskih igrah očitno še dodatno podžgala. Kot za stavo je premagovala tekmice in si prepričljivo izbojevala zlato lovoriko v velterski kategoriji (do 66 kilogramov). Medtem je sprejela drzno odločitev – športno pot namerava nadaljevati v poklicnem ringu. Kakor je razkrila, je prejela že več zanimivih ponudb.

image_alt
Imane Khelif: To je moj odgovor, sem pač močna ženska!

»Za zdaj se še nisem odločila, kje in kdaj bom prestopila med profesionalke, zagotovo pa se bom za ta korak odločila kmalu,« je napovedala 178 centimetrov visoka Afričanka, ki bi lahko tako postala tudi tekmica Eme Kozin. Slovenska šampionka si namreč že leto dni lasti naslova svetovne prvakinje združenj WBC in WBO v supervelterski kategoriji (do 69,85 kilograma). Ob tem je Imane še zaupala, da o njej snemajo dokumentarni film.

 

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine