Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Bearman odhaja v Haas

19-letni Oliver Bearman bo od naslednje sezone vozil za ameriško ekipo Haas. Kdo bo zasedel drugi sedež pri Haasu, še ni potrjeno.
Kot menjava za odstotnega Carlosa Sainza je Oliver Bearman v Ferrariju navdušil s sedmim mestom. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Kot menjava za odstotnega Carlosa Sainza je Oliver Bearman v Ferrariju navdušil s sedmim mestom. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
4. 7. 2024 | 11:09
4. 7. 2024 | 11:11
1:27

Britanski dirkač Oliver Bearman je z ameriško ekipo Haas podpisal večletno pogodbo. 19-letni Britanec je navdušil na veliki nagradi Savdske Arabije, kjer je nadomeščal Španca Carlosa Sainza in zasedel sedmo mesto. V letošnji sezoni formule 1 opravlja funkcijo rezervnega voznika za Ferrari in Haas, za katerega bo dirkal na šestih prostih treningih. »Težko je opisati, koliko mi to pomeni,« je svoj prestop v formulo 1 komentiral Bearman.

Bearman je član Ferrarijeve akademije mladih voznikov, trenutno pa nastopa za ekipo Prema v formuli 2. Prejšnji vikend je zmagal na šprinterski dirki v Avstriji, kar je bila njegova prva zmaga v sezoni in četrta v karieri. Trenutno zaseda 14. mesto v skupnem seštevku prvenstva.

Kdo bo njegov moštveni kolega, še ni znano. Nemec Nico Hülkenberg se bo naslednje leto pridružil Sauberju, Kevin Magnussen pa je še brez potrjenega sedeža za prihodnjo sezono.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine