Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Andreji Leški se je priklonila vsa Evropa

Slovenska šampionka v kategoriji do 63 kilogramov Andreja Leški je postala evropska prvakinja. Anka Pogačnik dopolnila uspeh s petim mestom.
Andreja Leški je v Montpellierju prišla do uspeha kariere. Foto Sylvain Thomas/AFP
Andreja Leški je v Montpellierju prišla do uspeha kariere. Foto Sylvain Thomas/AFP
6. 11. 2023 | 05:00
8. 11. 2023 | 09:21
4:39

V nadaljevanju preberite:

Že nekaj let Andreja Leški sodi v sam judoistični vrh. V zadnjih sezonah je nizala uvrstitve na zmagovalni oder, v francoskem Montpellierju pa so se 26-letni judoistki Bežigrada vsi koščki sestavljanke postavili na svoje mesto in osvojila je naslov evropske prvakinje. »Potihem sem si želela na ta vrh. S tem sem dokazala, da sem elita, da sem med top tekmovalci v Evropi in na svetu,« je žarela trenutno najboljša judoistka na stari celini.

Zbirka rezultatov Andreje Leški v zadnjih sezonah je zares navdušujoča. V sezoni 2021 je postala svetovna podprvakinja in uspehu dodala še bron z evropskega prvenstva v Lizboni, tudi letos spomladi se je na SP v Dohi zaustavila šele na zadnji stopnički in znova osvojila srebro. V Francijo je prišla zelo motivirana, da ji tokrat uspe naskok na vrh: »Priprave so mi šle po načrtu. Ugotovila sem, da ti dobra pripravljenost ponudi samo enako izhodišče, kot ga imajo ostali, ker so tukaj vsi zelo dobro pripravljeni. Treba je imeti vse urejeno v glavi in tokrat sem imela vse na mestu.«

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine