Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Andreja Leški v podaljšku malega finala ostala brez kolajne

Odlična koprska judoistka je na svetovnem prvenstvu v Abu Dabiju izgubila dvoboj za bronasto odličje v kategoriji do 63 kilogramov.
Andreja Leški (levo) je takole v četrtfinalu spravila na tla Lauro Fazliu iz Kosova. FOTO: Emanuele Di Feliciantonio/IJF
Andreja Leški (levo) je takole v četrtfinalu spravila na tla Lauro Fazliu iz Kosova. FOTO: Emanuele Di Feliciantonio/IJF
21. 5. 2024 | 14:10
21. 5. 2024 | 17:34
2:22

Vrhunska slovenska judoistka Andreja Leški se je na svetovnem prvenstvu v Abu Dabiju prebila do malega finala, vendar ostala brez želene kolajne. V dvoboju za tretje mesto v kategoriji do 63 kilogramov je namreč po hudem boju šele v podaljšku izgubila s francosko šampionko Clarisse Agbegnenou.

Potem ko se je redni del njunega obračuna razpletel z neodločenim izidom, je o zmagovalki odločal podaljšek. Vanj je Leškijeva prinesla dva rumena kartona, Agbegnenoujeva pa le enega. Francoska zvezdnica, olimpijska prvakinja iz Tokia 2021, je to s pridom izkoristila in s svojim načinom borbe sodnico na blazinah prisilila, da je naši borki po minuti in 22 sekundah prisodila še tretjo kazen. S tem se je bronastega odličja razveselila Agbegnenoujeva.

Andreja Leški je v dvoboju za bronasto kolajno izgubila s Francozinjo Clarisse Agbegnenou. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Andreja Leški je v dvoboju za bronasto kolajno izgubila s Francozinjo Clarisse Agbegnenou. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP

Pred tem je bila 27-letna Koprčanka, ki je bila v uvodnem krogu prosta, za začetek boljša od Gruzinke Eter Askilašvili (10:0). V osmini finala je ugnala Španko Cristino Cabana Perez (10:0), v četrtfinalu pa je ustavila še Lauro Fazliu iz Kosova (7:0), evropsko podprvakinjo izpred dveh let v Sofiji. Tako se je Leškijeva prebila v polfinale, v katerem pa je morala priznati premoč Poljakinji Angeliki Szymanska (0:10). 

Z naslovom svetovne prvakinje se je v tej kategoriji ovenčala Nizozemka Joanne Van Lieshout, ki je bila v velikem finalu boljša od Angelike Szymanska (7:0).

Zmaga in poraz za Herkoviča

Ob Andreji Leški se je pod slovensko zastavo danes boril tudi Nace Herkovič (do 81 kg), ki je prestal ognjeni krst na svetovnem prvenstvu. Po uvodni zmagi nad Grkom Theodorosom Demourtsidisom (10:0) se je prebil v drugi krog, v katerem je izgubil z Brazilcem Guilhermejem Schmidtom (0:10).

Jutri bosta naše barve v Abu Dabiju branili Anka Pogačnik (do 70 kg) in Metka Lobnik (do 78 kg).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine