Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Putin odprl prvenstvo za 12 milijard evrov (FOTO)

S slovesnostjo, ki ji sledi tekma med gostitelji in Saudsko Arabijo, se je v Rusiji začelo svetovno nogometno prvenstvo.
Ruska navijačica. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Ruska navijačica. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
T. V.
14. 6. 2018 | 17:16
14. 6. 2018 | 17:51
1:33
Moskva - Na stadionu Lužniki je ruski predsednik Vladimir Putin odprl svetovno prvenstvo v nogometu, na katerem pomaga 17 tisoč prostovoljcev, za varnost pa bo skrbelo skoraj 15 tisoč policistov. Organizacija prvenstva naj bi Rusijo stala 12 milijard evrov.

Predsednik Svetovne nogometne zveze (FIFA) Gianni Infantino se je zahvalil Rusiji za sijajno organizacija in izrazil pričakovanje, da je pred nami mesec dni dobrega nogometa.

Minilo je 1.432 dni od zadnje tekme na nogometnem prvenstvu, ko je v Braziliji v finalu Nemčija z 1.0 premagala Argentino. Pred prvo tekmo prvenstva v Rusiji, na kateri se merijo gostitelji prvenstva in Savdska Arabija, so v odprtju prvenstva sodelovala tudi nekatera znana imena, med njimi nogometni vratar Iker Casillas, ki je na stadion v družbi manekenke Natalije Vodijanove prinesel pokal za zmagovalce, in upokojena nogometna legenda Ronaldo. Gledalce na stadionu in pred televizijskimi zasloni sta zabavala pevec Robbie Williams in operna pevka Aida Garifulina. Odprtje prvenstva naj bi si ogledalo okoli 800 milijonov ljudi po svetu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine