Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Belgijci rutinirano do največjega uspeha v zgodovini

Belgijski nogometaši so z 2:0 premagali Angleže v tekmi za tretje mesto in SP v Rusiji končali z zmago. 
Meunier je poskrbel za zgodnje vodstvo Belgije. FOTO: Reuters
Meunier je poskrbel za zgodnje vodstvo Belgije. FOTO: Reuters
14. 7. 2018 | 15:45
14. 7. 2018 | 17:51
4:39
Belgijski nogometaši so z rutinirano predstavo izkoristili vse slabosti Anglije in jo premagali z 2:0, svetovno prvenstvo so končali na tretjem mestu, Angleži pa v domovino odhajajo kot četrti. 
 
Belgija je po lepem zadetku Thomasa Meunierja povedla že v 4. minuti in nato se je lahko povlekla nazaj in čakala na protinapade, prav s takšno igro pa so rdeči vragi najbolj nevarni. Angleži so imeli žogo več v svojih nogah, a v prvem polčasu niso resneje ogrozili Courtoisa, vodstvo Belgije pa bi bilo lahko tudi višje. 
 
V drugem delu so Belgijci povsem umirili ritem igre, kar bi se jim skoraj maščevali. Obramba je zaspala slabih 20 minut pred koncem, Eric Dier je lepo prodrl v kazenski prostor in že dvignil žogo čez Thibauta Courtoisa, iz golove črte pa je žogo izbil Toby Alderweireld. Nato so se Belgijci vendarle zbudili, v 82. minuti je Eden Hazard kronal enega od številnih protinapadov in postavil končni rezultat na tekmi, kjer je bila zmaga Belgije povsem zaslužena.
 
Čeprav so se v zadnjih dneh pogosto pojavljale polemike, če je tekma za tretje mesto sploh smiselna, pa sta obe ekipi prikazali borbeno predstavo in se močno potrudili, na koncu pa so imeli več znanja in sreče varovanci Roberta Martineza, ki so tako dosegli največji uspeh v zgodovini belgijske nogometne reprezentance.



POTEK TEKME

Belgijci so do vodstva prišli že v 4. minuti, hiter protinapad je začel Thibaut Courtois z dobro podajo, nato je po levem krilu prodrl Nacer Chadli in lepo podal v sredino, kjer se je Thomas Meunier prikradel za hrbet angleški obrambi in nato iz neposredne bližine premagal Jordana Pickforda za hitro vodstvo Belgije z 1:0. Pobudo so po zadetku prevzeli Angleži, ki držijo žogo na sredini igrišča, a si zaenkrat vidnejših priložnosti še niso pripravili, Belgija pa je nevarna iz vsakega protinapada in drugi zadetek visi v zraku. 

Angleži so postali nekoliko bolj samozavestni in nekajkrat prišli v kazenski prostor, a je bil Courtois vsakokrat na mestu. Nevaren je Ruben Loftus-Cheek, ki je na tem turnirju že na prvi tekmi z Belgijo pokazal, da je lahko dodana vrednost v angleški zvezni vrsti. V 24. minuti je imel lepo priložnost Kane, Raheem Sterling mu je lepo podal na rob kazenskega prostora, a je Kanu tik pred strelom spodrsnilo in žoga je zletela mimo vrat, z njo pa tudi priložnost za njegov sedmi zadetek na tem prvenstvu. Belgija ima dogajanje na igrišču povsem pod kontrolo, brez težav si pripravljajo priložnosti, a vodstva še niso uspeli povišati, Angleži pa v igri nimajo prave ideje, kako prebiti belgijsko obrambo in žogo spraviti do Harryja Kana. 

V drugem polčasu se na igrišču ni prav veliko spremenilo, Angleži še vedno jalovo napadajo, Belgijci pa le čakajo na protinapade, s katerimi z lahkoto prebijajo angleško obrambo in zvezno vrsto, kjer danes ni prave energije. Harry Kane je vse bolj nervozen, nikakor ne dobi pravih žog v kazenskem prostru, Anglija pa ima le še dobrih 20 minut časa, da izid izenači. Zelo blizu zadetka je bil Eric Dier, ki je po lepi globinski podaji žogo že poslal čez Courtoisa, a jo je na črti odbil Toby Alderweireld in ostalo je pri 1:0. Dvakrat je žoga dobro letela tudi proti Maguireju, a jo je angleški branilec poslal mimo gola Belgije. V zadnjih minutah so Belgijci precej padli, a so bili Angleži nespretni, sicer bi že lahko izenačili. 

Tudi Belgija pa bi lahko povišala svoje vodstvo po zelo lepem protinapadu, ki ga je z volejem z desnega roba kazenskega prostora zaključil Meunier, a je Jordan Pickford z izvrstno obrambo strel odbil. Vse dvome o tem, kdo bo končal kot tretji, je v 82. minuti razblinil Eden Hazard, ki je kronal še en zelo lep protinapad in Pickforda matiral s strelom po tleh ob desni vratnici. 

Belgija : Anglija 2:0 (1:0)
Meunier 4, Hazard 82.

Belgija: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Meunier, Witsel, De Bruyne, Tielemans, Chadli, E. Hazard, Lukaku. 
Anglija: Pickford, Rose, Stones, Maguire, Trippier, Jones, Delph, Dier, Loftus-Cheek, Sterling, Kane.

Sodnik: Alireza Faghani (Iran)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine