Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija  |   Kulinarika

Začinite svoje praznike!

Prazniki so tu in to je čas za druženje z družino in prijatelji.
<strong>Jabolčno kuhano vino</strong>
<strong>Jabolčno kuhano vino</strong>
21. 12. 2018 | 15:34
21. 12. 2018 | 15:34
4:06
Da bodo vaša srečanja še bolj praznična in polna veselja, vam predstavljamo nekaj prazničnih napitkov in sladic, ki so preprosti in vam ne bodo vzeli veliko časa. S pravilno uporabo začimb lahko svojim mojstrovinam dodate piko na i in navdušite svoje najbližje. Nekatere med njimi že samo s svojim vonjem in okusom pričarajo božično vzdušje. Na primer cimet in klinčki bodo vašim poslasticam takoj dodali praznično noto, različni sladkorji pa jih naredili posebne in bolj okusne.
 
Da se boste v mrzlih dneh lažje pogreli, vam priporočamo kakšen topel praznični napitek. Predstavljamo vam zimski latte in rahlo nadgrajeno kuhano vino
 
Medeni matcha latte

Medeni matcha latte Foto Kotanyi
Medeni matcha latte Foto Kotanyi

Sestavine za latte (2 skodelici):
1 žlička zelenega čaja matcha v prahu
50 ml tople vode
400 ml mleka
1 žlica mešanice za medenjake Kotányi
½ žličke vaniljevega sladkorja Kotányi
 
 
Sestavine za nadev:
100 ml smetane za stepanje
1 žlička vaniljevega sladkorja Kotányi
1 žlička mletega cimeta Kotányi

2 žlici tekočega medu


pistacije, matcha in cimet za dekoracijo
 
Matcho presejemo skozi cedilo, da dobimo droben čaj v prahu, ki ga prelijemo z vodo in dobro premešamo. Mleko segrejemo in mu dodamo vaniljev sladkor, mešanico za medenjake in čaj. Vse skupaj dobro premešamo. Za nadev smetano stepemo skupaj s cimetom in vaniljevim sladkorjem.

Latte nalijemo v kozarec ali skodlico in ga prekrijemo z nadevom, ki ga prelijemo z malo medu. Pripravljen napitek okrasimo z matcho, cimetom in pistacijami.
 
  
Jabolčno kuhano vino

<strong>Jabolčno kuhano vino</strong>
Jabolčno kuhano vino


Sestavine za 6 oseb:
2 jabolki
½ l jabolčnega soka
1 vrečka mešanice za kuhano vino Kotányi
1 l rdečega vina
10 ml brendija
 
Jabolka olupimo in narežemo na majhne kose. Stresemo jih v kozico ter zmešamo z jabolčnim sokom in začimbami. Zavremo in kuhamo nekaj minut. Na koncu dodamo še rdeče vino in brendi, vse skupaj še malo pogrejemo, potem pa pripravljen napitek nalijemo v skodelice in takoj postrežemo.
 

 
Zraven k napitkom pa lahko ponudite tudi praznične piškote
 


Piškoti s pomarančno-poprovim nadevom

Piškoti z pomarančno poprovim nadevom Foto Julian Kutos
Piškoti z pomarančno poprovim nadevom Foto Julian Kutos


Sestavine:
 
Za testo:
 
300 g moke
200 g masla
95 g sladkorja v prahu
5 g vaniljevega sladkorja Kotányi
ščepec soli
1 jajce
naribana lupina ene pomaranče
 
Za nadev:
 
100 g pomarančne marmelade
sok ½ pomaranče
naribana lupina ene pomaranče
2 žlički mletega črnega popra Kotányi
sladkor v prahu za okras
 
Priprava:
 
Za testo zmešajte vse sestavine in jih dobro pregnetite, da dobite čvrsto, enakomerno maso. Pokrijte s kuhinjsko folijo in postavite v hladilnik za eno uro. Potem testo razvaljajte in z modelčki oblikujte piškote, polovico z luknjicami, polovico pa brez. Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija in piškote pecite 10 minut. Pustite, da se ohladijo. Vse sestavine za nadev kuhajte v loncu približno 5 minut. Na piškote brez luknjic namažite nadev, pokrijte s tistimi z luknjicami ter potresite s sladkorjem v prahu.
 
 
Popestrite svoje praznike ter uporabite katerega od opisanih receptov ali poiščite katero drugo praznično slaščico www.kotanyi.si in jo začinite z aromatičnimi sladkorji, cimetom, kardamom ali drugimi začimbami. Naj v vašem domu zadiši po božiču.
 
 
 
 
VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine