Zdaj pa nam manjkajo samo še preprosti recepti, da bomo vse zaloge porabili. Tokrat Ana Žontar Kristanc, avtorica priljubljenega bloga Anina kuhinja, predstavlja tri odlične ideje za obroke, ki bodo navdušili vašo družino in bodo pripravljeni brez zapletenih postopkov. Ana je nekaterim sestavinam pripisala tudi alternative, seveda pa uporabljajte živila, ki jih imate trenutno na voljo. Zdaj je odličen čas, da kuhanju namenite več časa in svoje družinske člane navdušite s svojimi jedmi. Naj se kulinarično ustvarjanje začne!
Preprosta rižota s tunino in grahom
Kljub vsestranskosti se lahko riža zelo hitro naveličamo, če pri kuhanju nismo vsaj malo ustvarjalni. Ana poudarja, da je ključ do slastne rižote postopno prilivanje tekočine, ki omogoči postopno sproščanje škroba in tako poskrbi za najbolj kremasto rižoto. Za piko na i je Ana rižoti dodala tunino
Rio Mare v oljčnem olju s pekočo papriko, če pa te trenutno nimate, lahko uporabite katero koli drugo tunino v olju.
Za rižoto, ki bo nahranila štiri lačna usta, potrebujete:
Kremna rižota z grahom in tunino FOTO: Rio Mare
1/2 večje rumene čebule
3 x 80 g
tunine Rio Mare v oljčnem olju s pekočo papriko (ali katero koli drugo tunino v olju)
280‒300 g riža arborio (ali katerega koli srednje- ali dolgozrnatega riža)
600‒800 ml jušne osnove ali vode
1 dcl mleka – opcijsko
3 pesti zamrznjenega ali konzerviranega graha (ali koruze, čičerke, fižola)
sol in beli poper po okusu
1/5 čajne žličke suhega peteršilja
2‒3 žlice naribanega parmezana – opcijsko
Postopek priprave preverite
TUKAJ.
Preprosta pogača s tunino in sezamom
Da na vaših jedilnikih ne bodo samo rižote in testenine, pa preizkusite Anin recept za preprosto pogačo, ki bo pripravljena v manj kot pol ure. Ker vsebuje
tunino Rio Mare v oljčnem olju, je odlična različica beljakovinsko bogatega zajtrka. Postrežete jo lahko z vloženo zelenjavo ali namazom, ki ga imate pri roki, odlična pa je tudi brez prilog.
Preprosta pogača s tunino in sezamom FOTO: Rio Mare
Pogačo pripravite v večji ponvi s premerom 24‒26 cm, potrebovali pa boste:
4 žlice sezamovih, makovih ali sončničnih semen (če semen nimate, ta korak izključite)
3 x 80 g
tunine Rio Mare v oljčnem olju
4 žlice olja iz pločevink tunine
4 jajca
8 žlic moke (navadne, pirine, črne ali polnozrnate)
8 žlic vode
1/3 čajne žličke soli
čajna žlička svežega/suhega drobnjaka ‒ opcijsko
Postopek priprave preverite
TUKAJ.
Toast kruh in bogat tunin sendvič
Ste se v tem času že preizkusili v peki kruha? Preizkusite Anin recept za hiter toast kruh in se po peki nagradite z bogatim tuninim sendvičem. Glavni zvezdi sendviča naj bosta tunini
Rio Mare Natura ali
Leggero, ki sta odlični za vse, ki želijo ostati v formi. Sendvič lahko popolnoma prilagodite svojemu okusu in sestavinam, ki se skrivajo v vašem hladilniku.
Toast kruh FOTO: Rio Mare
Za hlebček toast kruha potrebujete:
500 g svetle pirine moke (ali navadne ali črne)/lahko tudi 250 g polnozrnate moke in 250 g navadne moke
250‒280 ml tople vode
1/2 kocke svežega kvasa ali vrečka suhega kvasa
1 zravnana čajna žlička soli
1 čajna žlička medu ali sladkorja
Za bogat tunin sendvič potrebujete:
Bogat tunin sendvič FOTO: Rio Mare
2 kosa toast kruha
1 x 80 g tunine
Rio Mare Natura ali
Rio Mare Leggero
1 žlica majoneze, kremnega sira ali kisle smetane
2 kisli kumarici (ali ena vložena paprika)
1 kuhano jajce
Opcijsko: zelena solata, regrat, motovilec, druga zelenjava
Postopek priprave preverite
TUKAJ.
V teh dneh pridno kulinarično ustvarjajte, predvsem pa pazite nase in #OstaniteDoma. Za več receptov z izdelki Rio Mare spremljajte blog
www.aninakuhinja.si, spletno stran
www.riomare.si in Facebook stran
www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.