Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kulinarika

Deset litrov domače bolonjske omake

Tudi kuharji jedo. Kje in kaj najraje Bine Volčič iz ljubljanskega bistroja Monstera?
Bine Volčič doma uživa v preprostih jedeh. Foto Špela Ankele
Bine Volčič doma uživa v preprostih jedeh. Foto Špela Ankele
26. 4. 2019 | 13:00
1:43
Za chefom Volčičem, diplomantom prestižne francoske kulinarične šole Le Cordon Bleu, je bila v času, ko smo ga iskali, sklepna faza snemanja oddaje Masterchef Slovenija 2019, tiste dni ga je bilo nemogoče priklicati.

Volčič, poleg Igorja Jagodica in Uroša Štefelina član blejske trojke, ki se je povzpela na vrh tukajšnje sodobne kulinarike, je nekdanjo blejsko Promenado zamenjal za čisto svojo Monstero na Gosposki ulici v Ljubljani, a še prej je sodeloval v več sezonah kuharskega resničnostnega šova Gostilna išče šefa.

»Ker res veliko časa preživim v kuhinji in mozgam o hrani, se v prostem času rad odklopim in uživam v jedeh, ki jih zame in moje najdražje pripravijo 'zlate' roke – pa naj gre za dobrote družinske prijateljice Tanje iz Murske Sobote, skrbno pripravljene domače pridelke kmečkih turizmov (kakršna je Kmetija Pr' Končovc nad Kranjem) ali jedi na žlico v planinskih kočah, nazadnje sem bil prav navdušen v koči na Sv. Jakobu nad Preddvorom.

Doma so na jedilniku bolj preproste jedi, ki jih imata rada otroka, zato včasih kar na zalogo (za v zamrzovalnik) naredim deset litrov domače bolonjske omake, ki jo potem uporabimo za testenine, lazanje ali musako ... no, poleti pa kraljuje žar in skorajšnjega ustvarjanja na svojem 'velikem zelenem jajcu' se že prav veselim.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine