Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Polpet iz rdeče leče

Tokrat bomo izdelali preproste polpete, okusne in bogate še z drugimi viri zelenjave.
Poletov recept: Polpet iz rdeče leče. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Polpet iz rdeče leče. FOTO: Tanja Drinovec
18. 4. 2021 | 08:01
19. 4. 2021 | 11:09
1:52
Rdeča leča nam bo tokrat pomagala pri sestavljanju presenetljivo okusnih lahkih zelenjavnih polpetov. Iz leče smo že kuhali kremno juho. Naj pa ponovimo, da je leča stročnica z  izjemno visokim delom beljakovin. Ima zelo malo kalorij in ogromno vlaknin.

Tako skrbi za dobro prebavo, z veliko magnezija pa pomaga našemu telesu pri pretoku kisika po našem krvnem obtoku. Leča je torej čudovito živilo, ki bi ga s pridom v takšni ali drugačni obliki  lahko vsak športnik uvrstil na svoj jedilnik.

Tokrat bomo izdelali preproste polpete, okusne in bogate še z drugimi viri zelenjave. Dobra stvar rdeče leče je tudi čas kuhanja, ki lečo zmehča do užitnosti zelo hitro.
Poletov recept: Polpet iz rdeče leče. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Polpet iz rdeče leče. FOTO: Tanja Drinovec

Za 6 do 8 polpetov potrebujemo:

Cca 150 g skuhane leče
Manjši por
Pol čebule
2 stroka česna
Pol nastrgane bučke
1 nastrgano korenje
Pest sesekljanega peteršilja
3 jajca
Sol, poper
100 g skute
2 pesti ribanega sira
Nekaj krušnih drobtin
Olje za pečenje

Priprava polpet iz rdeče leče:

V posodi zmešamo vse sestavine ;lečo, ostalo zelenjavo, začimbe, jajca, skuto, sir. Na koncu dodamo drobtine po potrebi, da je zmes primerno čvrsta in oblikujemo polpete. Na primerno vročem olju jih pečemo približno 6 do 8 minut, da so lepo zapečeni. Zraven polpetov lahko ponudimo omako iz kisle smetane, ki smo ji dodali sol, mleto papriko, česen, poper, žličko majoneze in nastrgano kumarico.
Poletov recept: Polpet iz rdeče leče. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Polpet iz rdeče leče. FOTO: Tanja Drinovec

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine