Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Pečena ovsena kaša s sadjem

Za današnji Poletov zajtrk za dober začetek dneva in zalet in polet bomo tokrat namesto običajnih mislijev (ali pa kaše z mlekom)  pripravili pečene ovsene kosmiče s sadjem.
Kosmiče prelijemo s sokom pomaranče in jih pustimo nekaj časa, da se napihnejo. Foto: Tanja Drinovec
Kosmiče prelijemo s sokom pomaranče in jih pustimo nekaj časa, da se napihnejo. Foto: Tanja Drinovec
22. 1. 2020 | 09:17
22. 1. 2020 | 09:28
2:31
Ovseni kosmiči so po svoji sestavi izvrstno živilo z obilo vlaknin. Znižujejo tudi raven slabega holesterola in so odlični v boju proti srčno žilnim obolenjem. Njihova sestava pa so v največji meri ogljikovi hidrati, ki so kot živilo odlični za napornejše, daljše športne podvige. Seveda pa so dobrodošli tudi kot zdrav jutranji obrok.



Naše kosmiče bomo tokrat spekli v pečici, dodali pa jim bomo še nekaj vitaminov v obliki sadja, zdravega meda in začimb. Obrok lahko odnesete zavit  s seboj v obliki ploščic kot zlato rezervo za izhod v sili.
Z okusi in dodatki pa se kot vedno lahko tudi sami poigrate po vaših željah in zamislih.



 

Za pekač 24 x 34 cm potrebujete:

130 g kosmičev
Sok pomaranče
2 banani
1 nastrgano korenje
2 jajci
2 žlici stopljenega kokosovega olja
3 žlice meda
Ščepec soli
Cimet, kardamom, ingver (ščep)
Limonina lupina
2 manjši jabolki (očiščeni in sesekljani)



Zmes vlijemo v pomaščen pekač in pečemo pri temperaturi 180 stopinj približno 20 do 25 minut, da lepo porjavi. Foto: Tanja Drinovec
Zmes vlijemo v pomaščen pekač in pečemo pri temperaturi 180 stopinj približno 20 do 25 minut, da lepo porjavi. Foto: Tanja Drinovec



 

Priprava:

Kosmiče prelijemo s sokom pomaranče in jih pustimo nekaj časa, da se napihnejo. Ročno ali na mešalnik zmešamo banano. Dodamo jajca, kokosovo olje, korenje,  med in vse skupaj mešamo. Nato primešamo začimbe in še odcejene kosmiče. Nazadnje vmešamo še koščke jabolk in limonino lupinico. Zmes vlijemo v pomaščen pekač in pečemo pri temperaturi 180 stopinj približno 20 do 25 minut, da lepo porjavi. Pečeno kašo postrežemo z dodanim sadjem.
 


Naše kosmiče bomo tokrat spekli v pečici, dodali pa jim bomo še nekaj vitaminov v obliki sadja, zdravega meda in začimb. Foto: Tanja Drinovec
Naše kosmiče bomo tokrat spekli v pečici, dodali pa jim bomo še nekaj vitaminov v obliki sadja, zdravega meda in začimb. Foto: Tanja Drinovec

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine