Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Kremna kostanjeva juha in jesenski hit: golaž iz lisičk in kruhovi cmoki

Jesen je polna kostanja in gob. Predstavljamo dva recepta, ki prideta še kako prav, če ste strasten nabiralec gob in kostanja.
Recept za kostanjevo juho, ki bo odlično prijala v teh deževnih dneh. FOTO: Arhiv Polet/Shutterstock
Recept za kostanjevo juho, ki bo odlično prijala v teh deževnih dneh. FOTO: Arhiv Polet/Shutterstock
1. 10. 2022 | 10:36
2:47

Jesen je čas za gobarje in nabiralce kostanja. Nekateri kupujemo oboje in potem razmišljamo na kakšen način bi si pripravili te čudovite jesenske dobrote. 

Za majhno merico kostanja, ki meri približno četrt litra boste v Mariboru odšteli 3,5 , za večjo, pollitrsko pa 6 evrov. V Kranju velika merica stane 4 evre, vendar ni pollitrska, manjša je. V trgovinah kilogram kostanja stane okoli 7 evrov. 

Ker je kostanj trenutno sezonsko živilo, vam danes razkrivamo, kako lahko iz njega pripravite okusno, kremasto juho, ki bo navdušila še tako zahtevne.

In še nekaj ekskluzivnega za ljubitelje gob. Nabrali ste polno košaro  gob lisičk? Zakaj ne bi naredili golaž iz gob. Na naši sestrski spletni strani imajo odličen recept!

Recept za kostanjevo juho, ki bo odlično prijala v teh deževnih dneh.

Kostanjeva juha za 6 oseb - potrebujemo:

1 žlica masla
2 sesekljani celi čebuli
1 sesekljan por
1 sesekljan korenček
2 večja krompirja, olupljena in narezana na manjše kocke
500 g olupljenega pečenega kostanja
6 skodelic juhe
2 lovorjeva lista
¼ čajne žličke mletih nageljnovih žbic
¼ čajne žličke mletega ingverja 300 g svilenega tofuja

Priprava kostanjeve kremaste juhe:

V veliki ponvi stopite maslo, nato dodajte čebulo, por in korenček. Zelenjavo pražimo približno 5 minut.

Dodamo krompir, kostanj, juho, lovorov list in ostale začimbe ter vse skupaj kuhamo na srednjem ognju približno 25-30 minut. Ponev odstavimo z ognja in odstranimo lovorov list.

Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom ali mešalnikom. Če uporabljate mešalnik, poskrbite, da bo juha predhodno ohlajena.

Ko dobite gladko zmes, dodajte tofu in ponovno premešajte, da dobite gladko, kremasto juho.

Postrezite še toplo, na vrh pa lahko dodate še pečen kostanj za okras. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine