Neomejen dostop | že od 9,99€
Če se v teh dneh tudi vi ukvarjate z rezljanjem buč, ki se trenutno dičijo po bogato založenih jesenskih stojnicah, ob privzetem prazniku iz daljne Amerike, ne zavrzite sočne notranjosti mesnatih buč, temveč si raje omislite zdravo in tako zelo slastno domačo bučno juho.
1 srednje veliko bučo
maslo
Timijan, rožmarin,
Sol, poper
olje
1 velika čebula
1 strok česna
Muškat, kurkuma
1 dl belega vina
1 dl sladke smetane
Bučno olje
Bučo razrežemo, olupimo, odstranimo peške in meso razrežemo na koščke. Damo jih na pomaščen pekač, potresemo z zelišči in nekaj koščki masla. Vse skupaj pečemo 35 do 40 minut na temperaturi 170 stopinj. Nato v loncu na olju dobro prepražimo čebulo in česen. Dodamo koščke buče in še malo dušimo. Dodamo vse začimbe, zalijemo z vinom in nekaj vode, še bolje fondom. Vse skupaj kuhamo pol ure, nato pa spasiramo in ponovno kuhamo. Dodamo še smetano in ob serviranju po želji še nekaj kapljic bučnega olja, ki nevtralizira odvečno sladkobo buče, če vas ta morda moti.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji