Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Zaščita, ki deluje šele čez čas? Neuporabna.

Ste kdaj razmišljali, koliko najrazličnejših zasebnih podatkov dnevno delite prek svojih pametnih naprav? Ste ob tem pomislili, ali ste dovolj zaščiteni?
Kako dobro ste v resnici zaščiteni? FOTO: Depositphoto
Kako dobro ste v resnici zaščiteni? FOTO: Depositphoto
29. 10. 2021 | 08:55
8:42

V vsakdanjem življenju se praviloma zavedamo nevarnosti, ki nam pretijo, zato se zavarujemo tako, da zaklepamo vrata in kupujemo napredne varnostne sisteme, ki ščitijo naše imetje. Naučili smo se tudi, kako s svojim vedenjem in s svojimi navadami poskrbimo, da nismo preveč ranljivi in na udaru nepridipravom.

Toda v trenutku, ko prek naših pametnih naprav vstopamo v virtualni svet, pozabimo na marsikatero načelo varnosti. Prav ta vzporedni digitalni svet je velik del našega življenja, v katerem pa se zelo naslanjamo tudi na virtualne podatke. Naši podatki zdaj niso več hranjeni toliko v papirni kot v elektronski obliki, zaradi česar so potencialna tarča različnih hekerjev ali kibernetskih kriminalcev. In če ne ukrepamo primerno, smo tukaj tudi najbolj ranljivi.

Ostanite na varni strani. FOTO: Samsung
Ostanite na varni strani. FOTO: Samsung

Kaj se dogaja z našimi podatki, ko brskamo po spletu

Vsakič, ko se s pametno napravo povežemo s spletom, pustimo sled, ki je izsledljiva in na udaru različnim nepridipravom. Z vsakim iskalnim nizom, brskanjem po spletni strani, pisanjem elektronske pošte in nakupovanjem puščamo najrazličnejše podatke – namerno in nenamerno. Več podatkov puščamo, bolj smo ranljivi, predvsem za različne zlorabe. Vsakič, ko na primer na določeni spletni strani pustimo svoj elektronski naslov, lahko postanemo tarča za nezaželeno pošto, v najslabšem primeru pa se nekdo lahko dokoplje celo do našega gesla in tako zlahka vdre v naš nabiralnik.

Kraja identitete je naša nova realnost, ki ima lahko zelo resne posledice. Tako lahko nekdo v našem imenu opravlja nakupe z našo bančno kartico, objavlja naše fotografije in videoposnetke.

Zaščitimo se lahko sami, in sicer na dva načina – s prepoznavanjem morebitnih pasti in preudarnim ravnanjem na spletu. Večjo brezskrbnost pa mora zagotoviti tudi napreden varnostni sistem vaše pametne naprave.

Ne sklepajte kompromisov, varnost naj bo prioriteta

Na spletu smo tako rekoč razgaljeni in zelo lahka tarča zlonamernežev, če nismo pripravljeni na najhujše. In ker naša previdnost ni vedno dovolj uspešna, se moramo zanašati  tudi na druge – v tem primeru na dober varnostni sistem.

In kakšen naj bi bil varnostni sistem, ki bi nas uspešno varoval pred takšnimi vdori? Predvsem takšen, ki je sprogramiran tako, da zna prepoznati vsiljivce, in tudi takšen, ki se zna odzvati takoj in ne šele takrat, ko so naši podatki že na poti.

Samsung je razvil takšen varnostni sistem, ki deluje skupaj z nami in praktično vzporedno z našimi aktivnostmi na medmrežju. Ne bo čakal, da zazvoni rdeči alarm in bo naša naprava že v primežu vsiljivcev, ampak bo našo napravo opozoril praktično »v živo«.

Ali če to virtualno zaščito prenesemo v naš realni svet:

S ciljem, da bi čim bolje zaščitili podatke uporabnikov, so razvili platformo Samsung Knox, ki je bila sicer ustvarjena že leta 2013, vendar je ves čas v pogonu in v iskanju inovativnih izboljšav – prav takšnih, ki bi bile korak pred vsiljivci. To pomeni, da se Knox odzove takoj, ko zazna morebitne zlorabe in vdore.

Naše pametne naprave vsebujejo veliko osebnih podatkov, tudi informacije, ki jih izmenjujemo z drugimi uporabniki, s katerimi smo povezani. FOTO: Samsung 
Naše pametne naprave vsebujejo veliko osebnih podatkov, tudi informacije, ki jih izmenjujemo z drugimi uporabniki, s katerimi smo povezani. FOTO: Samsung 

Samsung – sinonim za varnost in brezskrbnost

Družba Samsung s svojimi inovativnimi tehnološkimi rešitvami ves čas išče najrazličnejše učinkovite rešitve, ki bi uporabnikom pomagale, da bi se počutili varne pri vsaki svoji dnevni aktivnosti na spletu.

S številnimi platformami in aplikacijami omogoča brezskrbnost svojih uporabnikov in ščiti njihove podatke pred različnimi vdori. S storitvijo Samsung Pay* jih obvarujejo tudi med spletnim nakupovanjem, in sicer tako, da  se njihovi podatki šifrirajo in hranijo v posebnem trezorju. Posebno pozornost so namenili tudi zaščiti uporabnikovih zdravstvenih podatkov znotraj aplikacije Samsung Health.

Ker je varna brezžična povezava tudi pomembna osnova, ki nam zagotavlja brezskrbno brskanje po spletu, so tudi tukaj naredili zelo pomembno varovalko, in sicer s sistemom Intelligent Wi-Fi, ki analizira vzorce spletnega prometa in opozarja na tveganja. To funkcijo lahko kadar koli vključimo ali izključimo v nastavitvah Wi-Fi.

V sodelovanju z družbo Google so pametne naprave Samsung še bolj zaščitene. Zaradi varnostnega čipa Google Titan M se varnost v mobilnih napravah povzpenja na višjo raven. Ta namreč napravi omogoča varno shranjevanje ključev za aplikacije za Android – to pomeni, da bodo podatki, kot so osebni dokument, digitalne denarnice, digitalni avtomobilski ključi in drugo, na varnem. S tem je Android  postal ne samo učinkovit, ampak tudi varen operacijski sistem pametnih telefonov, ki vključuje tudi najnovejše pametne naprave Samsung Galaxy A52s 5G, Galaxy Z Flip3 5G, Z Fold3 5G  in Samsung Galaxy Tab S7 FE. Za dodatno varnost pa je poskrbljeno tudi v sklopu trgovine Google Play, ki skrbi, da uporabniki varno prevzemajo resnično certificirane, varne aplikacije.

*razpoložljivost storitve se razlikuje glede na tržišče


Naročnik oglasne vsebine je Samsung

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine