Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Znanoteh

S trolanjem nad dezinformacije

Od kod so se vzeli proukrajinski spletni šaljivci z emblemi prismuknjenih psičkov in ali res spravljajo ruske propagandiste ob živce?
Podobe kosmatincev skupine Nafo izvirajo iz podob legendarnega mema doge, to je kužka japonske pasme šiba inu. FOTO: Shutterstock
Podobe kosmatincev skupine Nafo izvirajo iz podob legendarnega mema doge, to je kužka japonske pasme šiba inu. FOTO: Shutterstock
4. 12. 2022 | 07:00
10:38

V nadaljevanju preberite: 

Kdor koli se je v iskanju informacij o vojni v Ukrajini potepal po twitterju, je slej ko prej naletel na uporabnike s sličicami antropomorfnih psov v profilu. Po večini takrat, ko so se z zabavnimi komentarji množično podelali pod objave kogar koli, ki je na omrežju opravičeval ruske cilje invazije, ali zbirali sredstva za ukrajinske vojake.

Kdor je z zanimanjem brskal dalje, je opazil, da se tovrstni aktivisti identificirajo kot del združenja NAFO, kar je kratica za North Atlantic Fella Organization. Gre seveda za aluzijo na zvezo Nato, kjer pa z nazivom »fella« (dečko) označujejo tako člane organizacije kakor njihove pasje predstavnike. Podobe kosmatincev zvečine v klasični spletni zabavljaški maniri izvirajo iz legendarnega mema doge, s kužkom japonske pasme šiba inu, ki ga sicer srečamo na raznih koncih internetne kulture, denimo na kovancu dogecoin. Le da so fellas, če citiramo enega od pomembnejših članov društva, po navadi na videz rahlo popačeni. Nalašč, kajti »ni je čez situacijo, ko se kak ruski diplomat spusti v spletno prerekanje z možgansko prizadetimi psi«.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine