Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Znanoteh

Ptičji eksperiment

Trditve razvpitega milijarderja, da bi iz twitterja rad napravil svobodno družbeno omrežje, so populistične in zavajajoče.
Elon Musk očitno neizmerno uživa, ko lahko čivka, ne da bi mu kdorkoli gledal pod prste. FOTO: Michele Tantussi/Reuters
Elon Musk očitno neizmerno uživa, ko lahko čivka, ne da bi mu kdorkoli gledal pod prste. FOTO: Michele Tantussi/Reuters
24. 4. 2022 | 06:00
9:33

V nadaljevanju preberite: 

Elon Musk je zatrdil, da ga v twitterjevski podvig ni vodila želja po zaslužku, kar mu zlahka verjamemo. Modri ptiček res nikdar ni veljal za kuro, ki nese zlata jajca, vsaj ne v primerjavi z drugimi modernimi spletnimi servisi, kot sta youtube ali facebook.

Milijarder pravi, da želi Twitter prevzeti zaradi obrambe svobode govora in pri tem naj bi bila na kocki nič manj kot prihodnost civilizacije. Meni namreč, da so zaupanja vredni in vključujoči prostori za javno izmenjavo mnenj bistveni za zdravje demokracije, twitter kot omrežje pa se tu zadnje čase ne odlikuje, ker da preveč komunikacije cenzurira. Kaj natančno ima pri tem v mislih, ni pojasnil, zato ne vemo, ali sem šteje na primer trenutno blokado ruskih državnih medijev ali nemara dejstvo, da je družba čivkanje prepovedala nekdanjemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu. Musk je namesto tega ponovil nekaj že precej obrabljenih floskul, kot so popolno odprtje twitterjevih algoritmov za prikaz objav, pa začasne omejitve objavljanja namesto trajnih prepovedi ter uvedba funkcije za urejanje objav.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine