Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Za Modrega Jana HSE namenil dobrih 74.000 evrov

Mariborska Zadrga bo tudi letos skrbela za izobraževalni projekt, namenjen okoljskemu ozaveščanju otrok
HSE, Holding slovenskih elektrarn Foto Blaz Samec/delo
HSE, Holding slovenskih elektrarn Foto Blaz Samec/delo
7. 1. 2019 | 11:15
4:16
Holding Slovenske elektrarne (HSE) pod vodstvom generalnega direktorja Matjaža Marolta je na razpisu za kreativne, oblikovalske, izvedbene in komunikacijske storitve pri projektu Modri Jan kot najugodnejšega ponudnika izbral družbo Zadrga. Vrednost posla skupaj z davkom znaša 74.359 evrov. Mariborsko podjetje, ki na razpisu ni ponudilo najnižje cene, je za izvedbo tega projekta skrbelo že lani in prejelo dobrih pet tisočakov več kot letos.


Skupina Holding Slovenske elektrarne (HSE) zaposluje 3068 ljudi in je v večinski državni lasti. Lani so ustvarili 1,6 milijarde evrov prihodkov in 19,7 milijona evrov dobička. Znano je, da so plače v elektrogospodarstvu med najvišjimi v državi. Osnovna bruto plača generalnega direktorja HSE Matjaža Marolta tako znaša 10.830 evrov, povprečna bruto plača zaposlenih pa 3.786 evrov. Za primerjavo: povprečna bruto plača v državi trenutno znaša 1676 evrov.


Na portalu javnih naročil je HSE sredi lanskega oktobra objavil razpis, s katerim je iskal ponudnika za kreativne, oblikovalske in komunikacijske storitve pri izobraževalnem projektu Modri Jan za leto 2019. HSE je tik pred koncem leta za izvedbo izbral mariborsko družbo Zadrga. Na razpis so sicer pravočasno prejeli štiri ponudbe: ljubljanska Arnoldvuga bi projekt izvedla za 27.986 evrov, družba PM poslovni mediji za 41.183 evrov, mariborska Zadrga za 60.950 evrov, velenjski AV Studio pa za 64.976 evrov.

Vse ponudbe so navedene brez davka. Kljub temu da sta kar dve družbi na razpisu ponudili bistveno nižjo ceno, so se na HSE odločili, da bo posel dobila Zadrga, ki je za projekt Modri Jan skrbela že lani in skupaj z DDV prejela 79.386 evrov.


HSE: Mariborčani edini s popolno vlogo


Iz odločitve o oddaji javnega naročila je razvidno, da so vsi ponudniki oddali nepopolne vloge. »Ker so bile ponudbe nepopolne, smo ponudnike pozvali k dopolnitvi oziroma pojasnitvi ponudb. Edini ponudnik, ki je pravočasno predložil zahtevane dopolnitve, je bila družba Zadrga. Preostali trije ponudniki do roka (do 7. decembra lani) prek informacijskega sistema e-JN niso predložili dopolnitev, zato smo jih zavrnil kot nedopustne,« so pojasnili iz HSE. Pri tem dodajajo, da so pri direktoratu za javno naročanje preverili, da so bili pozivi iz informacijskega sistema e-JN vsem ponudnikom uspešno poslani.

Družba Zadrga, ki jo vodi Dejan Vlaisavljević in zaposluje sedem ljudi, veliko posluje s podjetji v državni lasti. Od oktobra leta 2010 do decembra lani so pri poslovanju z državo zaslužili 780.662 evrov, kažejo podatki aplikacije Erar. Tako med drugim poslujejo (ali pa so poslovali) s Pošto Slovenije, mariborsko občino, Darsom in pravosodnim ministrstvom.


Kaj je projekt Modri Jan?


Projekt Modri Jan, ki ga HSE izvaja od leta 2004, je izobraževalni projekt za predšolske otroke in šolarje prve triade devetletke, torej otroke, stare od štiri do devet let. »Zajema vsebine s področja varovanja okolja in obnovljivih virov energije. Glavni aktivnosti v okviru projekta sta brezplačna revija Modri Jan, ki izhaja štirikrat na leto v nakladi od 15.000 do 18.000 izvodov, in spletna stran,« so še odgovorili na HSE.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine