Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Vučić za predsednico vlade predlaga aktualno premierko Ano Brnabić

Brnabićeva na čelu vlade ne bo ostala do konca mandata, ampak bo po napovedih Vučića že po dveh letih prišlo do večjih sprememb.
Aleksander Vučić. FOTO: Marko Djurica/Reuters
Aleksander Vučić. FOTO: Marko Djurica/Reuters
STA
27. 8. 2022 | 12:24
27. 8. 2022 | 12:24
0:28

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je po zmagi na aprilski parlamentarnih volitvah danes za predsednico vlade predlagal aktualno premierko Ano Brnabić, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Brnabićeva na čelu vlade ne bo ostala do konca mandata, ampak bo po napovedih Vučića že po dveh letih prišlo do večjih sprememb.

Vučić je poudaril, da Brnabićeva ne bo predsednica vlade vsa štiri leta. »Njen mandat bo krajši, leta 2024 bo prišlo do sprememb v vladi,« je izjavil.

Izpostavil je, da je pomembno, da Brnabićeva ostane na čelu vlade, da bi Srbija lahko nadaljevala reševanje vprašanj za prihajajočo jesen in zimo. »Izjemno pomembno je, da imamo v tem obdobju nekoga z izkušnjami,« je pojasnil.

Ana Brnabić. FOTO: Zorana Jevtic/Reuters
Ana Brnabić. FOTO: Zorana Jevtic/Reuters

»V vladi bo veliko sprememb že zdaj, pa tudi med samim mandatom, tako na čelu vlade kot v ekipi,« je dejal. »Pred Ano Brnabić so zdaj velike naloge in pomembno je, da se osredotočimo nanje,« je dejal. Odločitev je, kot je dejal, sprejel v dogovoru z Brnabićevo, pa tudi Milošem Vučevićem, ki je poleg Brnabićeve veljal za najresnejšega kandidata za novega srbskega premierja.

Vučević, sicer dolgoletni župan Novega sada, se bo pripravljal »za neko prihodnje obdobje, za neko pomembnejšo državno funkcijo«, je ob tem nakazal Vučić.

Lista Skupaj zmoremo vse Srbske napredne stranke, katere predsednik je Vučić, je na parlamentarnih volitvah 3. aprila osvojila 42,92 odstotka glasov, kar ji je zagotovilo 119 od 250 sedežev v parlamentu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine