Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Vlak trčil v avtobus in ga razpolovil

Po do sedaj dostopnih informacijah je umrlo pet oseb, več kot 26 je ranjenih.
FOTO: Dado Ruvic/Reuters
FOTO: Dado Ruvic/Reuters
P.V.
21. 12. 2018 | 09:26
21. 12. 2018 | 13:46
2:00
Predstavniki srbskih železnic so sporočili novico o hudi nesreči, ki se je pripetila v kraju Spodnje Medžurovo, v bližini tretjega največjega mesta Niš. Zaradi pomanjkljive signalizacije se je vlak zaletel v avtobus ter ga razpolovil. Po do sedaj dostopnih informacijah so na kraju nesreče umrle tri osebe, 26 je poškodovanih, od tega šest huje, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

​Za posledicami poškodb sta v bolnišnici umrli še dve osebi. Direktor kliničnega centra v Nišu Zoran Radovanović je potrdil število smrtnih žrtev ter v sporočilu za javnost pojasnil, da sta na kraju nesreče umrli dve odrasli osebi in otrok. Sedem oseb se še vedno bori za življenje. 



​Nesreča se je zgodila na nivojskem prehodu, kjer se križata železniška proga in pot, namenjena za cestni promet. Vlak je speljal iz železniške postaje Medžurovo, na prehodu, kjer ni zapornice, pa bi morala ustrezna vertikalne prometna signalizacija s svetlobnimi prometnimi znaki voznike opozarjati na prihod vlaka. Do nesreče je prišlo okoli pol osme ure, zaradi silnega trka pa se je avtobus razpolovil. Med poškodovanimi osebami naj bi bili tudi otroci, po poročanju nekaterih srbskih medijev naj bi šlo za avtobus, ki pelje od Novega Sela do osnovne šole v Bunju.  

​Po prvih informacijah so poškodovane osebe odpeljali do bolnišnice v Nišu, kjer je osebje pripravljeno na prihod vse več poškodovanih. Policija še preiskuje kraj nesreče.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine