Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V strelskem incidentu v Plymouthu pet žrtev, mrtev tudi napadalec

Britanski policisti in predstavnik parlamenta iz Plymoutha Johnny Mercer so sporočili, da napad nima terorističnega ozadja.
Fotografija je simbolična. FOTO: Darren Staples/Pictures
Fotografija je simbolična. FOTO: Darren Staples/Pictures
V. U.
13. 8. 2021 | 05:36
13. 8. 2021 | 09:07
1:29
Plymouth na jugozahodu Anglije je bil včeraj zvečer prizorišče strelskega napada, v katerem je izgubilo življenje pet ljudi, med njimi otrok. Mrtev je tudi napadalec, poroča Reuters. Britanski policisti in predstavnik parlamenta iz Plymoutha Johnny Mercer so sporočili, da napad nima terorističnega ozadja.

Policisti so se skupaj z drugimi službami za nujne primere in reševalci odzvali na poročila o strelih v stanovanjski soseski v bližini dokov v obmorskem Plymouthu, ki se nahaja v Devonu. Za zdaj ni jasno, kako so bile povezani žrtve in storilec, policisti so sporočili tudi, da morebitnih storilcev, ki bi bili na begu, ni.

Na kraju incidenta so policisti odkrili dve mrtvi ženski in tri mrtve moške, prav tako je umrla ženska, ki jim jo je uspelo prepeljati v bolnišnico. Za vse so bili usodni streli. Ni še jasno, ali so se žrtve in storilec poznali. 

Več ljudi je na zdravljenju v bolnišnici.

Notranja ministrica Priti Patel je napad označila kot šokanten in dejala, da so njene misli s prizadetimi, a ni razkrila dodatnih podrobnosti o tem, kaj se je zgodilo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine