Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V streljanju v bližini ruske obveščevalne službe vsaj ena oseba mrtva

Strelec je začel streljati le nekaj ur pred tiskovno konferenco ruskega predsednika. 
FOTO: Shamil Zhumatov/Reuters
FOTO: Shamil Zhumatov/Reuters
P. V.
19. 12. 2019 | 17:21
19. 12. 2019 | 20:04
1:52
Vsaj ena oseba je umrla v streljanju v bližini poslopja obveščevalne službe v ruski prestolnici, pet ljudi pa je bilo ranjenih. Kot poroča BBC, je strelec z avtomatskim orožjem začel streljati  v bližini stavbe številka 12 na ulici Bolšaja Lubjanka. Varnostne sile so obkrožile območje ter mimoidočim ukazale umik v bližnje stavbe. Kasneje so iz ruske obveščevalne službe sporočili, da je v streljanju umrl en agent. 

​Do streljanja je prišlo le nekaj ur pred tradicionalnim govorom ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je potekal pred stotinami domačih in tujih novinarjev. Napadalca so že prijeli in nevtralizirali, njegovo identiteto še ugotavljajo. 

FOTO: Str/Afp
FOTO: Str/Afp


Podrobnosti streljanja še niso znane, po poročanju nekaterih lokalnih medijev pa naj bi bile celo tri smrtne žrtve. Po poročanju očividcev se je na prizorišče pripeljalo pet reševalnih vozil ter do zob oborožena specialna enota. 

FOTO: Shamil Zhumatov/Reuters
FOTO: Shamil Zhumatov/Reuters


Oblasti so začasno za ves promet zaprle promet na ulici Bolšaja Lubjanka. Moskovski radio Eho Moskovi je poročal o krikih in strelih na trgu Lubjanka, kjer ima svoje prostore tudi obveščevalna služba. Ruski preiskovalci so že odprli preiskavo zaradi napada na zaposlene pri varnostnih oblasteh.

​Napad se je sicer zgodil na predvečer dneva varnostnih služb, ki ga v Rusiji obeležujejo 20. decembra. 

FOTO: Shamil Zhumatov/Reuters
FOTO: Shamil Zhumatov/Reuters

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine