Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V streljanju na srednji šoli dve osebi ubiti

15-letni dijak je začel streljati dvajset minut pred začetkom pouka.
FOTO: Mario Tama Afp
FOTO: Mario Tama Afp
P. V.
14. 11. 2019 | 17:48
15. 11. 2019 | 06:56
2:42
Lokalne oblasti na jugu Kalifornije v mestu Santa Clarita so bile danes malo pred 8. uro po lokalnem času obveščene o strelskem napadu na srednji šoli Saugus. Strelec naj bi bil po prvih informacijah 16-letnik azijskega porekla, prav tako dijak omenjene srednje šole. Kot so poročali na lokalni televizijski postaji NBC, so storilca po dobri uri iskanja ujeli. Zadal si je poškodbe s strelnim orožjem, nakar so ga v spremstvu policije odpeljali v lokalno bolnišnico.



Srednja šola Saugus se nahaja dobrih 50 kilometrov severozahodno od Los Angelesa. Vse okoliške osnovne šole so za časa iskanja strelca zaprli. Vsaj sedem oseb je bilo odpeljanih v bolnišnico Henry Mayo. Dve osebi, moški in ženska neznane starosti, sta v bolnišnici podlegli poškodbam, dva dijaka sta še vedno v kritičnem stanju, je na novinarski konferenci sporočil šerif Alex Villanueva

FOTO: Radio Khts/Reuters
FOTO: Radio Khts/Reuters


»Če živite v bližini srednje šole, ostanite doma in zaklenite vhodna vrata,« je prebivalcem svetoval lokalni šerif. Storilec je začel streljati dobrih dvajset minut pred pričetkom pouka. Srednjo šolo Saugus sicer obiskuje okoli 2400 otrok. Srednješolci so v spremstvu policije zavetje poiskali v bližnji cerkvi. 

Predstavnik za odnose z javnostmi kalifornijske policije Bob Boese je za lokalno televizijsko postajo NBC pojasnil, da so storilca intenzivno iskali dobro uro. Pri preiskovanju študentskega kampusa so po poročanju tiskovne agencije AFP najprej našli odvrženo orožje. Kmalu za tem so prijeli še 16-letnika. 

FOTO: Mario Tama Afp
FOTO: Mario Tama Afp


Odzval se je tudi kalifornijski guverner Gavin Newsom. »Nadzorujemo območje in moja administracija tesno sodeluje z lokalnimi organi pregona,« je dejal. 

Na srednji šoli Saugus so imeli sicer v preteklosti več usposabljanj, kako ravnati v primeru strelskega napada. Dijaki šole so bili prav tako med prvimi, ki so se s protestnimi shodi odzvali na strelski pohod v floridskem Parklandu ter zahtevali strožjo zakonodajo glede strelnega orožja. 

FOTO:  Nbcla Via Reuters
FOTO:  Nbcla Via Reuters

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine