Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V sobotnem raketnem napadu na stanovanjsko poslopje ubitih 26 ljudi

Ranjenih je najmanj 80 ljudi, med njimi 13 otrok. Iskanje pogrešanih se nadaljuje.
Devetnadstropna stanovanjska zgradba je bila v napadu v celoti uničena. FOTO: Clodagh Kilcoyne/Reuters
Devetnadstropna stanovanjska zgradba je bila v napadu v celoti uničena. FOTO: Clodagh Kilcoyne/Reuters
Be. B., STA
15. 1. 2023 | 08:03
15. 1. 2023 | 15:27
4:16

V sobotnem ruskem raketnem napadu na stanovanjsko zgradbo v mestu Dnipro na vzhodu Ukrajine je bilo po najnovejših podatkih ubitih najmanj 23 civilistov, 72 pa je ranjenih, med njimi 13 otrok. 40 ljudi še pogrešajo, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes sporočila ukrajinska civilna zaščita na Telegramu.

Iz ruševin devetnadstropnega stanovanjskega bloka v Dnipru so doslej rešili več kot 40 ljudi, iskanje pogrešanih pa se nadaljuje. Med smrtnimi žrtvami napada je tudi 15-letnica. V napadu je bilo popolnoma uničenih 72 stanovanj v poslopju, še 230 jih je bilo poškodovanih.

Napad v Dnipru je bil najhujši od vrste raketnih napadov po vsej Ukrajini, med drugim v Kijevu, Harkovu in Odesi. To so bili prvi tovrstni obsežni ruski napadi od začetka leta, po poročanju ukrajinske tiskovne agencije Ukrinform pa so zahtevali skupno najmanj 26 življenj civilistov, še 80 je bilo ranjenih.

FOTO: Clodagh Kilcoyne/Reuters
FOTO: Clodagh Kilcoyne/Reuters

Rusija je v soboto začela nove raketne napade po vsej Ukrajini, med drugim v Kijevu, Harkovu in Odesi. To je bil prvi tovrstni obsežni ruski napad od začetka leta. V večini ukrajinskih regij so zaradi novih napadov uvedli izredne izpade električne energije, je v soboto povedal minister za energetiko German Galuščenko. Ukrajinski upravljavec energetskih objektov Ukrenergo je sporočil, da si prizadeva odpraviti posledice najnovejših ruskih napadov.

FOTO: Clodagh Kilcoyne/Reuters
FOTO: Clodagh Kilcoyne/Reuters

Ukrajinske oblasti so po najnovejših ruskih raketnih napadih Zahod znova pozvale, naj Ukrajini zagotovi več orožja. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v videonagovoru v soboto zvečer poudaril, da je nasilje mogoče ustaviti z zahodnim orožjem, ki ga čaka ukrajinska vojska.

Pred tem se je zahvalil Veliki Britaniji, ki je kot prva država Ukrajini dobavila zahodne bojne tanke. To je po njegovih besedah znamenje drugim partnericam Ukrajine, naj storijo enako, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine