Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V ruskih napadih na Ukrajino številni ranjeni, uničena infrastruktura

Po navedbah Kijeva je bila v napadu z droni uničena ruska tovarna eksploziva.
Zračni napadi nad Kijevom. FOTO: Gleb Garanich/Reuters
Zračni napadi nad Kijevom. FOTO: Gleb Garanich/Reuters
STA
20. 10. 2024 | 13:07
20. 10. 2024 | 13:07
3:06

Rusija je tudi minulo noč izvedla zračne napade na stanovanjska območja in energetsko infrastrukturo v Ukrajini. V napadu na Krivoj Rog je bilo ranjenih najmanj 17 ljudi. Obe strani sta poročali tudi o obsežnih napadih z droni na nasprotnikovo ozemlje. Po navedbah Kijeva je bila v napadu z droni uničena ruska tovarna eksploziva.

Ruske sile so ponoči napadle industrijsko mesto Krivoj Rog na jugovzhodu države, pri čemer je bilo ranjenih najmanj 17 ljudi, tudi reševalec. V napadu je bila delno uničena upravna stavba, poškodovanih je bilo tudi več stanovanjskih zgradb in vozil, je na Telegramu sporočil vodja vojaške uprave Oleksandr Vilkul.

Ruska vojska naj bi na mesto izstrelila balistični raketi, je še dejal po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Več ljudi je bilo v soboto zvečer ranjenih tudi v ruskem zračnem napadu na mesto Zaporožje na jugu Ukrajine. Poškodovanih je bilo več zgradb, reševalci pa so pod ruševinami iskali morebitne nadaljnje žrtve.

Rusija je napadla tudi energetski objekt v regiji Sumi na severovzhodu Ukrajine, je na Telegramu sporočil upravljalec Sumioblenergo. Posledično je več kot 37.000 odjemalcev na območju Romnija začasno ostalo brez oskrbe z električno energijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ukrajina se pripravlja na najhujšo zimo

Novi ruski napadi se dogajajo v času, ko se Ukrajina pripravlja na svojo doslej najhujšo zimo od začetka ruske agresije februarja 2022, potem ko je Rusija že uničila del njenih zmogljivosti za proizvodnjo elektrike in nadaljuje napade na energetsko infrastrukturo.

Ponoči sta obe strani znova izvedli tudi obsežne napade z droni na nasprotnikove cilje. Kijev je danes zatrdil, da je ponoči z dronom napadel pomembno rusko tovarno eksploziva, ki se nahaja približno 750 kilometrov od ukrajinske meje.

Vir pri ukrajinski varnostni službi SBU je za AFP povedal, da so njihovi droni napadli tovarno eksploziva Sverdlov v Dzeržinsku, v neposredni bližini mesta Nižni Novgorod.

Regionalni guverner Gleb Nikitin je potrdil napad z droni, vendar pa naj bi ruska zračna obramba napad na območju Dzeržinska preprečila.

Obrambno ministrstvo v Moskvi pa je sporočilo, da je ponoči sestrelilo 110 ukrajinskih dronov nad več ruskimi območji, tudi enim v moskovski regiji.

Ukrajinske oblasti pa so sporočile, da je bilo na obrobju in nad prestolnice Kijev sestreljenih več kot deset ruskih dronov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine