Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Europolovi »ligi najbolj iskanih« tudi slovenski zločinec

Europol z zanimivo spletno kampanjo išče najhujše evropske kriminalce.
Europolova liga najbolj iskanih. FOTO: Europol
Europolova liga najbolj iskanih. FOTO: Europol
14. 7. 2018 | 09:01
14. 7. 2018 | 09:40
2:33
Pariz - Svetovno prvenstvo v nogometu se počasi izteka, z njim pa tudi ena bolj domiselnih kampanj, ki so se v zadnjih letih pojavile na spletu. 

Europol (Evropski policijski urad) je pred dnevi povabil k igranju igrice, s katero želi za rešetke spraviti najbolj iskane zločince v Evropi. Da je vsa stvar še toliko bolj zanimiva, je eden od petindvajseterice »Lige najbolj iskanih v Evropi« tudi slovenski državljan. Kdo? Najbolje, da odkrijete sami.

Akcijo so pri Europolu naslovili »Liga najbolj iskanih v Evropi«, njen namen pa je ljudem približati obraze kriminalcev, ki jih iščejo po vsem svetu. »Če bodo namreč postali prepoznavni kot nogometni zvezdniki, imamo veliko večje možnosti, da jih ujamemo in zapremo,« so zapisali pri Europolu. 



»Tekmo na zelenici« so začeli v četrtek, zaključuje pa se danes, ko že lahko odkrijete obličja (ne)slavnih »nogometašev«, v vsakdanjem življenju sicer zločincev, ki niti slučajno niso kakšni nedolžni ptički. Iščejo jih v kar 23 državah Evropske unije. »Več kot polovica je iskanih zaradi domnevnih umorov, ostali pa zaradi trgovine z drogami, oboroženega ropa, goljufije ali kombinacije vsega naštetega,« so še dodali uslužbenci Europola.

Njihov seznam najbolj iskanih zločincev sicer vsebuje več kot 50 oseb. Policijski urad se je tudi v preteklost že nekajkrat poslužil zanimivih spletnih akcij, s katerimi so želeli državljane opozoriti na obraze zločincev ter tako povečati možnosti za ulov.

Igra končana, so zapisali pri Europolu. FOTO: Europol
Igra končana, so zapisali pri Europolu. FOTO: Europol


Leta 2016 so pripravili adventni koledar ter vsak decembrski dan odkrili en zločinski obraz, avgusta lani pa »pošiljali« posebne počitniške razglednice z najbolj iskanimi zločinci. Da sta akciji naleteli na izjemen odziv, kaže tudi številka kriminalcev, ki so jih ujeli s pomočjo javnosti, in sicer 17. 

Morda bo tudi sveta zelena trava pomagala, da kakšen iz lige najbolj iskanih kmalu najde nov dom - za rešetkami. 
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine