Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Umrla je Zdenka Vučković

V 78. letu starosti je umrla priznana hrvaška pevka, ki se je številnim vtistnila v spomin s pesmijo Tata, kupi mi auto. 
FOTO: Facebook/Zdenka Vučković
FOTO: Facebook/Zdenka Vučković
P. V.
8. 3. 2020 | 11:45
8. 3. 2020 | 12:26
1:35
V 78. letu starosti je umrla priznana hrvaška pevka Zdenka Vučković, prva jugoslovanska otroška pevska zvezda. 

Prvič je za mikrofon stopila kot deklica, ko je v duetu skupaj z Ivom Robićem zapela pesem Moja mala deklica (Moja mala djevojčica), ki se je številni spominjajo kot Očka, kupi mi avto (Tata, kupi mi auto). Svojo pevsko kariero je začela s 15. leti na Opatijskem festivalu, kjer je poleg dueta z Robićem nastopila tudi s pesmijo Hiška v cvetju (Kućica u cvijeću).

 
V šestdesetih letih je postala najstniška zvezda, leta 1963 je na Zagrebškem festivalu zmagala s pesmijo Zagreb, Zagreb, pesem pa je kasneje postala neuradna himna hrvaške prestolnice. Na začetku devetdesetih je med drugim nastopila tudi v duetu s Severino, ki se je takrat šele začela uveljavljati na glasbeni sceni, v svoji šest desetletij dolgi glasbeni karieri pa je Zdenka Vučković nanizala tudi številne druge uspehe.

Zadnja leta svojega življenja je preživela v domu za starejše občane v Zagrebu. Kot so za hrvaški časnik Dnevnik potrdili na Hrvaški glasbeni zvezi, je pevka umrla za posledicami težje bolezni. 

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine