Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Trump po novem poziva k uporabi zaščitnih mask

Ameriški predsednik je ob vztrajnem slabšanju epidemiološkega stanja v ZDA nastopil na prvi tovrstni novinarski konferenci po treh mesecih.
Trump je včeraj povedal, da se na masko navaja in da se bo stanje epidemije v ZDA najverjetneje še slabšalo, preden se bo situacija popravila. FOTO: Jim Watson/AFP
Trump je včeraj povedal, da se na masko navaja in da se bo stanje epidemije v ZDA najverjetneje še slabšalo, preden se bo situacija popravila. FOTO: Jim Watson/AFP
V. U.
22. 7. 2020 | 08:25
22. 7. 2020 | 08:55
3:15
Ameriški predsednik Donald Trump, ki je znan po tem, da ne nosi zaščitne maske, je sonarodnjake včeraj le pozval, naj jih nosijo. Še več, poleg tega, da so učinkovite v boju proti pandemiji, po njegovem izražajo ameriški patriotizem. 



V preteklosti je uporabo mask v javnosti obravnaval kot nekoristno, a jih je kdaj tudi priporočil. Kot piše BBC, so menda v njegovem uradu v času ponovnih rekordnih številk pri širjenju okužb v ZDA, predvsem na zahodu in jugu ZDA, pritisnili nanj, naj spremeni odnos do njih. Na včerajšnji tiskovni konferenci na temo pandemije, prvi po treh mesecih, je uporabo mask podprl.



Na zadnji tovrstni konferenci aprila je odmeval Trumpov namig, da bi novi koronavirus lahko zdravili z razkužili, ki bi jih vnesli v telo z injekcijami ... Sledila so množična opozorila zdravstvene stroke, naj tega nikar nihče ne počne. Kasneje je izjavil, da je bilo njegovo priporočilo sarkastično.

Na včerajšnji konferenci je povedal, da se na maske navaja in da se bo stanje epidemije v ZDA najverjetneje še slabšalo, preden se bo situacija popravila.

FOTO: Jim Watson/AFP
FOTO: Jim Watson/AFP

 

»Če vam je maska všeč ali ne, učinkuje«


»Vse pozivam, da v situacijah, v katerih socialna distanca ni možna, uporabljate maske,« je povedal. »Če vam je maska všeč ali ne, učinkuje. Koristile bodo in potrebujemo vse, kar lahko dobimo.«

Sonarodnjake je pozval še k higieni rok, mlade Američane pa k izogibanju lokalov in drugih zaprtih prostorov, v katerih je gneča.

Največ, kar je glede maske storil sam, je, da je primerek predsedniške maske potegnil iz žepa. A si je ni nadel.

FOTO: Jim Watson/AFP
FOTO: Jim Watson/AFP


Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine