Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Trening strogosti na Elonu Musku

Ker je X kot prej twitter po izbruhu vojn in drugih kriz za mnoge prvi kanal za hiter dostop do informacij, je njegova vloga posebno kočljiva.
Četudi platforma X že prej ni bila zgled zanesljivosti, je z Muskovo logiko svobode govora postala še bolj ranljiva. FOTO: Tingshu Wang/Reuters
Četudi platforma X že prej ni bila zgled zanesljivosti, je z Muskovo logiko svobode govora postala še bolj ranljiva. FOTO: Tingshu Wang/Reuters
15. 10. 2023 | 11:00
6:54

V nadaljevanju preberite:

Objavljanje sporočil Hamasovih teroristov, pozivi k uničenju Izraela, prikazovanje ponarejenih posnetkov – vse to je po začetku nove vojne na Bližnjem vzhodu postalo del vsakdana na omrežju X, ki je bilo kot fronta propagande in zavajanja. V Bruslju, kjer so si zadnjih nekaj let kar intenzivno prizadevali, da bi na spletu vsaj v EU naredili nekaj več reda, so se hitro začeli zmrdovati.

K številnim sumom je pripomogel sam lastnik. Eden od očitkov Musku je, da je po Hamasovem napadu priporočil spremljanje dveh virov, ki sta že v preteklosti širila napačne informacije. Z njegovon logiko svobode govora je platforma postala še bolj ranljiva, saj so padle številne prej postavljene omejitve. Tako ga lahko različni akterji še bolj zlorabljajo za širjenje svojih dezinformacij.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine