Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Tisti, ki pravijo, da se borijo proti komunizmu, se vračajo k metodam komunizma

Z izvršnim podpredsednikom evropske komisije Fransom Timmermansom o incidentu na začetku slovenskega predsedovanja, vladavini prava, zelenem načrtu.
Frans Timmermans pravi: »Evropa je zelo naklonjena Sloveniji. Vsi spremljamo Tour de France in slovenske kolesarje. Nikjer ni negativnih občutkov do Slovenije.« FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Frans Timmermans pravi: »Evropa je zelo naklonjena Sloveniji. Vsi spremljamo Tour de France in slovenske kolesarje. Nikjer ni negativnih občutkov do Slovenije.« FOTO: Uroš Hočevar/Delo
10. 7. 2021 | 06:00
10. 7. 2021 | 08:52
17:14

V nadaljevanju preberite: 


Kako se odzvati na krčenje demokracije, spodkopavanje vladavine in stigmatizacijo spolnih manjšin, je v EU, ki je v svojem bistvu skupnost vrednot, postalo ključno vprašanje za njeno prihodnost. Napadeni so namreč njeni temelji.

Unija, ki se še izkopava iz pandemije in gospodarske krize, še ni pokazala strategije, kako bi se lotila Madžarske in Poljske, ki sta vse bolj odtujeni od osrednjega toka na stari celini. Igranje na čas se ni obneslo, saj so se razmere poslabšale. Sodu je izbila dno madžarska zakonodaja proti LGBT+. Tudi v Bruslju so se očitno zganili in glede vladavine prava se pripravljajo na uporabo edinega jezika, ki v tej Uniji res šteje – jezika denarja. Jeseni naj bi bilo že v okviru mehanizma pogojevanje izplačil s spoštovanjem vladavine prava. Izvršni podpredsednik evropske komisije za zeleni načrt, nizozemski socialdemokrat Frans Timmermans, ki je med najpomembnejšimi politiki v Bruslju, je glede stranpoti nedvoumen.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine